Nogomet
1

La Liga: Sevilla preokretom u finišu prekinula Realov niz nepobjedivosti

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 18. kolu La Lige Real Madrid je upisao poraz od Seville (2:1) na njenom Ramon Sanchez Pizjuanu.

Nevjerovatni Galacticosi predvođeni legendarnim Zinedineom Zidaneom konačno su pali nakon što su prethodno povezali 40. uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Real je prije tri dana u posljednjim momentima uzvratne utakmice osmine finala Kupa Kralja na istom stadionu protiv istog protivnika postigao gol za 3:3 i time oborio rekord španskog fudbala po broju uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima.

Danas je u posljednjim trenucima Sevilla došla do slavlja, a Real do kraja niza. Prvi put nakon 6. aprila 2016. godine Real je pao. Dakle, nakon 284 dana.

Real je bio jako blizu pobjede pošto je Ronaldo golom iz penala u 67. minuti donio vodstvo i posljednje momente meča dočekao je u prednosti.

No, onda je uslijedio dramatičan kraj. Ramos, od kojeg smo navikli da Realu donosi pobjede, ovaj put je nagovijestio poraz.

On je u 85. minuti zatresao svoju mrežu za 1:1, a Sevilla je u drugoj minuti sudijske nadoknade postigla gol za konačnih 2:1. Strijelac je bio Jovetić koji je u svom drugom nastupu za Sevillu ponovo postigao gol, ukupno drugi za klub. Oba gola upisao je protiv Reala.

Ranije je Granada remizirala sa Osasunom kod kuće (1:1), Eibar je u gostima savladao Gijon (3:2), dok je Celta Vigo na svom terenu savladala Alaves (1:0).

Tabela: