Nogomet
116

Galacticosi su nepobjedivi: Real Madrid remizirao sa Sevillom i oborio rekord španskog fudbala

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U uzvratnoj utakmici osmine finala španskog Kupa kralja Real Madrid je u posljednjim trenucima izvukao remi u gostima protiv Seville (3:3) čime je prošao u četvrtfinale i postavio rekord španskog fudbala po broju uzastopnih utakmica bez poraza u svim takmičenjima. Galacticosi su nanizali čak 40 utakmica bez poraza.

Galacticosi su posljednji put poraženi 6. aprila 2016. godine od Wolfsbruga, odnosno prije tačno 281 dana. Broj dana bez poraza se i dalje povećava. Galacticosi ne staju.

Iako je Real u ovom meču jurio novi rekord španskog fudbala, trener ovog tima Zinedine Zidane je odlučio odmoriti najboljeg igrača svijeta Cristiana Ronalda i sjajnog veznjaka Luku Modrića za ligaški meč protiv Seville s kojom će Real na istom stadionu igrati u nedjelju.

Osim Ronalda i Modrića, u timu Reala nije bilo ni Balea koji je već poprilično dugo povrijeđen. Ali, to nisu bile nepremostive prepreke za rušenje rekorda.

Sve je ličilo na kraj niza, ali Zidaneov tim se vratio. Sevilla je vodila sve do samog kraja kada je Ramos golom iz penala po ko zna koji put "oživio" Real, a rekord je "zapečatio" Benzema golom u 93. minuti.

Sevilla je povela golom Danila u 10. minuti. Izjednačenje Reala stiglo je u 48. minuti preko Asensia. Zatim je Jovetić samo osam minuta nakon ulaska s klupe u svom debiju postigao gol za 2:1, a igrala se 53. minuta.

Kada je Iborra u 77. minuti pogodio za 3:1 izgledalo je da je Sevilla bliže senzaciji i stizanju zaostatka od tri gola iz prvog meča nego da je Real bliži rekordu. Ipak, desila se historija. Ramos je u 83. minuti smanjio na 3:2 iz penala, a Benzema je u 93. minuti izjednačio.

Real u četvrtfinale putuje s ukupnih 6:3.