Nogomet
6

Kvalifikacije za SP: Halilhodžić s Japanom osvojio bod na gostovanju Australiji

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 4. kolu grupe B azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine Japan je bio gost reprezentaciji Australije, a utakmica je završena remijem 1:1.

Nakon poraza od Ujedinjenih Arapskih Emirata i pobjeda nad Tajlandom i Irakom, Samuraji su odmjerili snage s Australcima. Ekipa koju s klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić je odlično počela utakmicu i povela već u 5. minuti golom Haraguchija, kojem je asistirao Honda. Japanci su nakon prvog poluvremena imali minimalnu prednost.

Na otvaranju drugog poluvremena, tačnije u 52. minuti, Australija je izjednačila golom Jedinaka koji je pogodio iz jedanaesterca.

Selektori obje reprezentacije su pokušali izmjenama napraviti nešto više i doći do pobjede, no, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 1:1, pa su Australija i Japan osvojili po bod.

Australija je trenutno prva sa osam bodova, dok je Japan drugi s bodom manje, ali i imaju utakmicu više u odnosu na trećeplasiranu Saudijsku Arabiju sa sedam i četvrtoplasirane Ujedinjene Arapske Emirate sa šest bodova. Utakmicu manje također imaju Irak i Tajland koji nemaju nijedan osvojeni bod.