Nogomet
1

Kup kralja: Espanyol dramatičnim putem do četvrtfinala

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Espanyola i Athletic Bilbaa plasirali su se u četvrtfinale španskog Kupa kralja i pridružili se Racingu i Atletico Madridu kojima je to uspjelo u utorak.

Posebno je dramatičan bio put Espanyola koji je u prvoj utakmici osmine finala poražen u gostima kod drugoligaša Alcorcona s 1-0. Do pred sam kraj uzvrata u Barceloni Alcorcon je imao prolaz u rukama, a onda je primio dva gola, izgubio s 4-2 i ostao bez svega. Alcorcon je vodio s 1-0 već od četvrte minute, Espanyol je potom preokrenuo na 2-1, ali je u 80. minuti Peral Javito donio izjednačenje gostima i činilo se da je priči kraj.

Kad je Victor Alvarez u 84. minuti postigao gol za 3-2, Espanyolu to još uvijek nije bilo dosta za prolaz, ali tri minute kasnije je Pizzi postigao i četvrti pogodak za domaće koji su time konačno izborili četvrtfinale i uništili snove drugoligašu.

Athletic je u prvoj utakmici protiv Betisa također poražen s 1-0, ali je pred svojim navijačima uspio nadoknaditi zaostatak. Slavio je s 2-0, a dvostruki je strijelac bio Moreno Mikel Rico.

Athletic će u četvrtfinalu igrati protiv Atletico Madrida, dok Espanyol čeka boljeg iz dvoboja Osasune i Real Madrida. Kraljevski klub iz prve utakmice ima prednost 2-0, a uzvrat u Pamploni se igra kasnije večeras.

Kup kralja, uzvratne utakmice osmine finala:

Espanyol - Alcorcon 4-2, prva utakmica 0-1 (Simao 10, Garcia 23 - 11m, Alverez 84, Pizzi 87 / Plano 4, Javito 80) Athletic Bilbao - Betis 2-0, prva utakmica 0-1 (Rico 23, 67)

Kasnije:

Levante - Rayo Vallecano Osasuna - Real Madrid