Nogomet
1

Kup kralja: Atletico izbjegao poraz, Betis se provukao

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši madridskog Atletica nisu bili daleko od drugog poraza u sezoni. No, ipak je Espanyol i nakon srijede ostao jedini klub koji je uspio pobijediti Madriđane.

U uzvratnom meču šesnaestine finala tamošnjeg Kupa kralja Atletico je na svom Vicente Calderonu pobijedio Sant Andreu 2-1, iako je gubio 1-0 do deset minuta prije kraja. No, prvo je Hector Hernandez izjednačio, dok je u posljednjim trenucima utakmice Toby Alderweireld donio pobjedu Simeonovoj ekipi. Podsjetimo da je Atletico u prvom susretu ovog suparnika pobijedio s 4-0.

Real Sociedad je nakon 1-1 kod Algecirasa na domaćem terenu slavio s uvjerljivih 4-0. Još do 67. minute je bilo varljivih 1-0 za domaćina koji je potom, unutar samo devet minuta, postigao tri pogotka (Seferović, Griezmann i Vela), čime je priča bila završena.

Betis, posljednja ekipa na tabeli Primere, je plesala po rubu u uzvratu protiv Lleide. Betis je u gostima pobijedio 2-1, a nakon deset minuta uzvrata je vodio 2-0. No, Lleida je u 38. (Monforte) i 55. minuti (Jaime Mata) uspjela izjednačiti i potom je lovila treći pogodak koji bi joj donio prolaz, no ipak je ostalo na 2-2.

Nakon pobjede u gostima 3-1 Almeria je rutinski odradila kod kuće posao s Las Palmasom i odigrala 0-0.

Kup kralja, šesnaestina finala (uzvratne utakmice):

Atletico Madrid - Sant Andreu 2-1, prva utakmica 4-0 (Hernandez 79, Alderweireld 90 / Carroza 14)

Almeria - Las Palmas 0-0, 3-1 Betis - Lleida 2-2, 2-1 (Paulao 5, Antonio Amaya 10 / Monforte 38, Jaime Mata 55) Real Sociedad - Algeciras 4-0, 1-1 (Javi Ros 40, Seferović 67, Griezmann 70, Vela 75) Real Madrid - Olimpic Xativa (kasnije) Sevilla - Santander (kasnije)