Nogomet
10

Kup kralja: Real Madrid očitao lekciju gradskom rivalu

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši madridskog Reala već se mogu vidjeti u velikom finalu Kupa kralja. U prvom polufinalnom meču Real je na svom stadionu, s čak 3-0, pobijedio Atletico.

Moćni stroj Diega Simeonea tako je naletio na prvu veliku minu u sezoni, jer moramo napomenuti kako je ovo tek drugi poraz u kompletnoj sezoni i u svim takmičenjima za Atletico. Prvi su put, pomalo nespretno, izgubili od Espanyola, no ovaj put su bili razoružani.

Treba napomenuti kako je Real donekle sretno postigao dva od tri pogotka. Naime, kod prvog gola Pepea i trećeg Di Marije, lopta je udarila u igrače Atletica (Insuu i Mirandu), mijenjala smjer i time varala sjajnoggolmana Atletica Courtoisa.

No, isto tako treba reći da je Real bio bolji. Od samog početka je nasrnuo na suparnički gol, imao je veliki broj šansi i pobjeda od tri razlike je apsolutno zaslužena.

Atletico je pomalo stidljivo napadao, otvorio se nešto više u drugom dijelu kada je lovio rezultat, no osim tri gola u mreži, veliki je minus za Atletico što u uzvratu neće imati na raspolaganju kartoniranog Diega Costu, najboljeg igrača i strijelca ove sezone.

Cristiano Ronaldo je igrao za Real i trudio se, ali je ostao bez pogotka.

Uzvratna se utakmica igra 11. februara na Vicente Calderonu, a u nastavku srijede će Barcelona i Real Sociedad na Camp Nou odigrati prvi polufinalni meč.

Kup kralja, prva utakmica polufinala:

Real Madrid - Ateltico Madrid 3-0 (Insua 17-ag, Jese 57, Miranda 73-ag)