Nogomet
8

Kup BiH: Golovi izostali i u Banjoj Luci, psihološka prednost Širokom Brijegu

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Prvi od dva duela Borca i Širokog Brijega u okviru polufinala Kupa BiH igran na Gradskom stadionu u Banjoj Luci okončan je bez pogodaka.

Na prvo uzbuđenje čekalo se 16 minuta kada je na centaršut Predragovića zakasnio Joco Stokić. Stokić je opasan po gol gostiju i dvije minute kasnije, i ovog puta bezuspješno. Prvu prijetnju Široki je imao u 19. minuti preko Jure Ivankovića.

U 25. minuti topovski je šutirao Stokić, a Bilobrk dobro odbranio. Veliku priliku propustili su gosti u 35. minuti nakon pokušaja Wagnera iz slobodnog udarca poslije kojeg se lopta odbila na prostor u kojemu su se nalazila tri gostujuća igrača. Pravovremenom reakcijom domaće je spasio golman Ružić uz pomoć stopera Runića.

U petoj minuti nastavka iz slobodnjaka je šutirao Radinović čiji je udarac odbranio odlični Bilobrk. U 74. minuti pokušao je Barišić na centaršut Zakarića, također bezuspješno, da bi dvije minute kasnije na drugoj strani Bilobrk zaustavio Stokića.

U 81. minuti sa desetak metara pokušao je Radinović, ali se mreža Širokog nije zatresla. Veliku priliku u 85. minuti propustio je Toni Jović. I njegov udarac odbranio je gostujući golman Bilobrk.

Polufinale Kupa BiH:

Borac - Široki Brijeg 0:0