Nogomet
0

Krste Velkoski: Moramo zaustaviti Hodžića i postići bar jedan gol na Grbavici

Piše: D. B.
Nakon razočaravajućeg starta u proljetnom dijelu BHT Premijer lige BiH, poraza od Čelika i remija sa Olimpicom, FK Sarajevo u srijedu gostuje na Grbavici kod Željezničara u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH. Napadač Bordo ekipe Krste Velkoski je istakao da Sarajevo mora postići barem jedan gol uoči revanša na Koševu.
Krste Velkoski (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Krste Velkoski (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Velkoski je rekao da su neuspjesi Sarajeva već zaboravljeni i da se pažnja uspjerila na derbi sa Željezničarom.

"Mi smo se uspjeli uigrati i to više nije problem. U Zenici smo odigrali katastrofalno, a kada je riječ o susretu s Olimpicom, još uvijek ne mogu da vjerujem da nismo pobijedili. Odigrali smo fenomenalno i na poluvremenu smo trebali voditi sa četiri ili pet golova razlike. Apsolutno smo sve napravili kako treba, ali nismo imali sreće. Međutim, to je sad iza nas i fokusirani smo na Željezničar", izjavio je Velkoski u razgovoru za portal Klix.ba.

Uoči derbija je posebno je upozorio na sjajnog mladog napadača Željezničara, Armina Hodžića, koji doslovno teroriše golmane i odbrane premijerligaških klubova.

"Ne poznajem dovoljno igrače Željezničara, ali znam za Hodžića, njihovog glavnog napadača. Ako njega zatvorimo, biće nam puno lakše", smatra Velkoski.

Istakao je da je za Sarajevo veoma važno da postigne gol na Grbavici.

"Napravit ćemo analizu protivnika i postavit ćemo se onako kako to šef želi. Biće to tvrde utakmice u kojima može odlučiti jedna greška, nadam se njihova. Ako želimo u polufinale, moramo postići bar jedan gol na Grbavici", rekao je napadač Sarajeva, koji vjeruje u prolaz svoje ekipe.

"Imamo jakog protivnika, ali ako odigramo kao u prvom poluvremenu protiv Olimpica i poboljšamo realizaciju, ni jedna ekipa nas neće moći pobijediti", završio je Velkoski.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva se igra u srijedu na Grbavici s početkom u 18:00 sati.