Nogomet
33

Krste Velkoski: Ako budem u prilici, rado ću zatresti mrežu Željezničara

Piše: D. B.
Sarajevo i Željezničar će u srijedu odigrati drugi derbi u samo 15 dana, a radi se o uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Prvi susret odigran na Grbavici je završen rezultatom 1:1, a napadač Bordo ekipe Krste Velkoski očekuje plasman svog tima u polufinale.
Krste Velkoski u dresu Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Krste Velkoski u dresu Sarajeva (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Velkoski se nada da će se dobre igre Sarajeva iz posljednja dva premijeligaška kola nastaviti i u Kupu BiH.

"Zadovoljni smo razvojem situacije s obzirom da smo imali pet bodova zaostatka. Uspjeli smo se vratiti i sad dijelimo prvo mjesto s tri ekipe. Atmosfera je vrhunska nakon dvije vezane pobjede i očekujemo nastavak pobjedničke serije i u Kupu BIH. Imamo blagu prednost, gol u gostima i domaći teren, ali će biti teško. U ovakvim utakmicama nema favorita, jer svako može pobijediti bez obzira na formu", izjavio je Velkoski za portal Klix.ba.

Makedonski reprezentativac vjeruje da će se Sarajevo plasirati u polufinale.

"Očekujem da prođemo u polufinale, a za to nam je potrebna velika podrška naših navijača, koje pozivam da dođu u što većem broju i podrže nas", kazao je napadač FK Sarajevo.

Svojom je formom zadovoljan, a istakao je da će, ukoliko bude imao priliku, zatresti mrežu rivala.

"Moram reći da sam zadovoljan, jer imam tri gola i asistenciju. Nadam se da ću produžiti golgeterski niz, ali je bitnije od toga da ekipa pobjeđuje. Gol ne mogu obećati, ali ako budem imao priliku, rado ću zatresti mrežu Željezničara", rekao je Velkoski, kojem će ovo biti drugi derbi u dresu Sarajeva.

"Sjajno je bilo igrati moj prvi gradski derbi, koji je po nas dobro završio. Atmosfera je odlična, ali sam siguran da će na Koševu biti puno bolja", završio je Velkoski.

Sarajevo i Željezničar se sastaju u srijedu u 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".