Zvjezdan Misimović za Bild
0

"Krajnje je vrijeme da napustim Wolfsburg"

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Zvjezdan Misimović (28) potvrdio je javno za Bild da želi napustiti redove svog aktualnog kluba Wolfsburga.

Iako je ugovorno vezan još tri sezone, Misimović je već sada može napustiti klub, kao i njegov sunarodnjak Edin Džeko. Zainteresiranih ima, u redu stoje Schalke, Atletico Madrid i Fiorentina...

Da li zaista želite napustiti Wolfsburg?

"Tek doliko da se zna, ima interesa za mene. Imam 28 godina i to je prava dob za isprobati nešto novo. Mogla bi to za mene biti posljednja prilika da zaigram negdje u inostranstvu. Uostalom neke su me stvari natjerale da se zamislim."

Koje?

"Wolfsburg je bio voljan pregovarati s Michaelom Ballackom, sada pokazuje ofenzivu prema Diegu iz Juventusa. To sam shvatio kao signal."

U martu je nakon Schalkeovog "flerta" Dieter Hoeness izvjesio 20 miliona eura odštete za vaš transfer?

"Bilo da je 10, 15 ili 20 miliona eura. Sve je to utopija koliko Wolfsburg traži za transfer i nije prikladno."

Zašto je Wolfsburg tako pao prošle sezone (pretprošle su bili prvaci, a prošlu su okončali na osmom mjestu)?

"Igrali smo bez "svježe krvi". Šampionska ekipa ostala je ista, a novi igrači nisu se uspjeli nametnuti. Nije bilo igrača koji bi stimulirali konkurenciju unutar ekipe."

Da li su novi milionski ugovori za najbolje igrače nakon osvojenog naslova utjecali na lošiji rezultat?

"Svi su profitirali nakon naslova i svi su uzeli svoj dio kolača. Novi, bolje plaćeni ugovori svakako su bili tema u našoj svlačionici."

Prošle je sezone naš Misimović upisao 10 golova i 15 asistencija u 31 bundesligaškoj utakmici, a u ranijoj šampionskoj sezoni za "vukove" je zabio sedam golova i 20 puta asistirao.