Bild
0

Misimović između Schalkea i Galatasaraya

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Sve je izvjesnije da će bosanskohercegovački veznjak Zvjezdan Misimović (28) do kraja prelaznog roka napustiti Wolfsburg, ali nova destinacija još je uvijek zagonetka.

Njemački dnevnik Bild piše da je u ozbiljnoj utrci za bosanskog nogometaša i dalje Schalke čiji je trener Felix Magath vodio Misimovića u Wolfsburgu i dobro je upoznat s njegovim kvalitetama.

No, Schalke je iznenada dobio i jaku konkurenciju. Nije to Fiorentina koja se već duže vrijeme spominje u kontekstu interesa za Misimovića, već turski Galatasaray. Bild tvrdi da su oba kluba u stanju platiti između osam i deset miliona eura koliko iznosi odšteta na koju bi Wolfsburg mogao pristati. Presudnim bi se tako mogao pokazati iznos koji su klubovi spremni ponuditi samom igraču.

Misimovićev agent Fali Ramadani u nedjelju je u Aalenu razgovarao s Magathom, a nova je runda pregovora predviđena za srijedu. Ponuda Galatasaraya je, pak, navodno već na stolu.

Sve će, međutim, ovisiti o dolasku Brazilca Diega u Wolfsburg. Tek kad i ako veznjak Juventusa potpiše ugovor s “vukovima”, Misimović će dobiti zeleno svjetlo za odlazak.