Bivši saigrači
41

Kovačić: Icardi bi bio od pomoći, ali je Benzema najbolji napadač na svijetu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaš Real Madrida Mateo Kovačić vjeruje da Mauro Icardi može pomoći Kraljevskom klubu, ali smatra da je Karim Benzema najbolji napadač na svijetu.

Napadač Intera u ovoj sezoni postigao je 16 pogodaka u 15 odigranih susreta i trenutno ja najbolji strijelac talijanske Serije A, a on u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od 110 miliona eura.

U posljednje vrijeme Icardi se spominje s prelaskom u Real Madrid, ali je on sve demantovao i rekao da se neće javiti na mobitel ukoliko dobije poziv iz Madrida.

"Igrao sam s Icardijem u Interu, on je veoma dobar igrač i postiže puno pogodaka. Ipak, Real Madrid već ima najboljeg napadača na svijetu, a to je Karim Benzema. Icardi je dobar i sigurno bi nam bio od pomoći, ali ne želim pričati o pojačanjima", rekao je Kovačić za Marcu.

Zbog svih pogodaka koje je postigao ove sezone, ali i činjenice da je Inter zahvaljujući njemu na prvom mjestu Serije A, Mauro Icardi najtraženiji je napadač na svijetu i mnogi stručnjaci smatraju da otkupna klauzula od 110 miliona eura nije dovoljna i da Inter mora povećati njegov ugovor.