Nogomet
134

Kosorić: Pobjedu protiv Veleža posvećujemo kapitenu Staniću

Piše: D. B.
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara su danas na Grbavici u utakmici 11. kola BHT Premijer lige BiH savladali ekipu Veleža rezultatom 1:0. Plavi su ovu pobjedu posvetili povrijeđenom kapitenu Srđanu Staniću, koji će zbog povrede biti van terena nekoliko mjeseci.

"Utakmica je bila izuzetno teška, prava talmičarska. Znali smo da je Velež odlična ekipa i da samo maksimalnim zalaganjem možemo pobijediti. Smatram da je svaki naš igrač dao sve od sebe u današnjoj utakmici, a rezultat su tri boda koja su nam jako bitna za nastavak prvenstva", izjavio je za portal Klix.ba stoper Željezničara Aleksandar Kosorić.

U ekipi Željezničara nije bilo povrijeđenog kapitena Srđana Stanića.

"Sigurno je da nam mnogo nedostaje. Upravo njemu posvećujemo ovu važnu pobjedu i želimo da se što prije oporavi i vrati na teren", rekao je nogometaš Plavih.

Željezničar u srijedu na svom terenu dočekuje ekipu Širokog Brijega. Biće to druga utakmica osmine finala Kupa BiH, a Širokobriježani iz prvog susreta imaju prednost od 2:0.

"Biće nam izuzetno teško nadoknaditi zaostatak, posebno jer igramo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Međutim, potrudit ćemo se da preokrenemo stvari u našu korist i vjerujem da imamo kvalitet za to", završio je Kosorić.