Slučaj pod istragom
6

Kolarov vrijeđao navijača koji je nosio albansku zastavu?

Totalsport
Aleksandar Kolarov (Foto: AFP)
Aleksandar Kolarov (Foto: AFP)
Policija Northumbrije pokrenula je istragu zbog navodno novog rasističkog incidenta na engleskim nogometnim terenima. Sporan detalj dogodio se tokom susreta Newcastlea i Manchester Cityja na St. James Parku.

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov (Manchester City) navodno je rasistički uvrijedio jednog navijača Svraka, koji je tokom zagrijavanja nosio albansku zastavu.

Poznato je da su odnosi Albanije i Srbije vrlo zategnuti već niz godina, a pogotovo od 2008. kada je Albanija stala na stranu kosovske nezavisnosti, odnosno nije se priklonila Srbiji koja je bila protiv toga.

"Policija Northumbije primila je obavijest da je tokom utakmice Newcastlea i Manchester Cityja "u upotrebi" bio rasistički rječnik između jednog igrača i navijača. Policija ovakve dojave shvaća vrlo ozbiljno i vrlo će brzo istražiti što se zaista dogodilo", stoji u saopćenju tamošnje policije.

Kolarov je u utakmici, koja je okončana pobjedom Građana 3-1, zaigrao od 37. minute, ali istu nije dovršio zbog povrede. Izašao je iz igre u 71. minuti.