Nogomet
86

Kokot: Pobjeda na Grbavici je kao sedmica na lotu, gol nisam slavio iz poštovanja

Piše: D. B.
Zoran Kokot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Kokot (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Viteza su u nedjelju pobijedili Željezničar na Grbavici rezultatom 2:0 i tako osvojili tri velika i izuzetno važna boda. Strijelac drugog gola za Vitežane bio je bivši nogometaš Plavih Zoran Kokot koji je u razgovoru za portal Klix.ba komentarisao ovaj susret koji je za njega bio posebno emotivan.

Vitez je odbranu Željezničara slomio u drugom poluvremenu golovima Kapetana u 75. i Kokota u 80. minuti. Situacija je postala još teža kada je Blagojević dobio crveni karton u 84. minuti, ali čak i da se to nije dogodilo, teško je vjerovati da bi Plavi igrom koju su prikazali uspjeli u posljednjim minutama susreta spasiti barem bod.

S druge strane, ekipa Viteza može biti prezadovoljna osvajanjem sva tri boda, koji će osim bodovnog salda dodatno unaprijediti atmosferu i samopouzdanje tima.

"Iskreno, osvajanje tri boda na Grbavici je poput sedmice na lotu za Vitez. Pobijediti velikog Želju bilo gdje, a posebno na Grbavici, velika je stvar. Odigrali smo utakmicu za pamćenje, borbeno i srcem", izjavio je Kokot.

On je svojim golom zapečatio sudbinu Plavih i ovjerio trijumf Vitežana. Ipak, pogodak nije slavio, uglavnom zbog poštovanja prema navijačima, ali i klubu čiji je dres u prošlosti nosio.

"Naravno, kada sam postigao pogodak nisam želio slaviti. Željo je za mene prelijepa životna priča. Navijači Plavih su me nagradili aplauzom kad sam bio na terenu, prosto nisam imao srca slaviti gol. Nisam to učinio iz poštovanja prema klubu, a pogotovo Manijacima koji su me bodrili dok sam bio član najboljeg bh. kluba. Hvala im za sve", rekao je iskusni napadač.

No, on sada najviše razmišlja o Vitezu s kojim što prije želi osigurati opstanak u Premijer ligi u kojoj se ove sezone takmiči 12 klubova.

"Jedno je sigurno, ne želimo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Imamo dobru ekipu, a ako nam se ukaže šansa za jednu od šest ekipa u gornjem dijelu tabele, iskoristit ćemo je", završio je Kokot.

Vitez se nakon pet odigranih kola nalazi na petom mjestu s osam osvojenih bodova. U narednom kolu će biti domaćin Radniku iz Bijeljine.