U razgovoru za Sarajevo-x.com
0

Kodro: Sušić treba ostati, Messi i ekipa bez konkurencije

Piše: Jasmin Hadžiahmetović
Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Meho Kodro (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U razgovoru za portal Sarajevo-x.com, Meho Kodro pohvalio je rad selektora Safeta Sušića i igru reprezentacije te se prisjetio svojih igara u dresu Barcelone. Kodro je prokomentarisao nadolazeći El Clasico i rekao kako Messi i ekipa nemaju konkurenciju.

Bivši igrač i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro danas radi kao trener omladinaca Real Sociedada iz San Sebastijana. Kako kaže, nije zadovoljan rezultatima koje postiže njegova ekipa.

"Takmičimo se u drugoj španskoj ligi, u sjevernoj zoni. Vodim igrače do 19 godina iako tu ima nekoliko starijih igrača. U posljednje vrijeme nismo tako dobri. Imamo problema sa rezultatima što nas je dovelo do donjeg dijela tabele", kaže Kodro za naš portal.

U San Sebastianu je već nekoliko godina. Kaže kako se tamo osjeća odlično.

"Ovo je jedan od najljepših gradova na svijetu. Ljudi su susretljivi, prijatni, jednostavno izvanredni", kaže Kodro te dodaje kako nije naučio baskijski jezik jer je pretežak.

"Sa igračima komuniciram na španskom jeziku", kaže Kodro.

Reprezentacija igra dobro

Kodro kaže kako su igrači reprezentacije BiH u sada već prošlim kvalifikacijama za EP odradili odličan posao.

"Stvarno mislim da je u grupnoj fazi bilo izvanrednih rezultata i mislim da smo dobro odigrali. Kasnije se desio baraž i odavno Portugalce nisam gledao tako jake. Mislim da su zasluženo prošli. Ne zbog toga što smo mi bili slabi već što su oni bili na vrhuncu. Mislim da to nije bio neuspjeh, Portugal je jednostavno bio prejak", kaže Kodro.

Zbog toga ćemo, tvrdi, proći na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se igra u Brazilu 2014. godine.

"Svakako imamo šanse. Imamo jednu kvalitetnu ekipu i moramo promijeniti naše želje, moramo ići na prvo mjesto i pokušati ostvariti ciljeve. Mislim da je krajnje vrijeme za odlazak na jedno veliko takmičenje. S obzirom na grupu i igrače koje imamo na raspolaganju, možemo napraviti rezultat", tvrdi Meho Kodro.

Sušić treba ostati

U posljednjih nekoliko sedmica u medijima se mnogo govorilo o ostanku i odlasku selektora Safeta Sušića.

"Ono što mogu vidjeti, Šušić je izvanredno radio svoj posao. Zahvaljujući njemu, odigrali smo kvalitetne utakmice. Zaslužuje da dobije još jedan ciklus. Igrači su zadovoljni i ne vidim prepreke da ne nastavi", poručuje Kodro iz San Sebastijana.

Barcelona igra odlično

Ovog vikenda se igra najveći španski i jedan od najvećih svjetskih nogometnih derbija između Real Madrida i Barcelone. Meho Kodro zna kakv je osjećaj igrati u jednoj takvoj utakmici.

"To su možda najveće stvari koje igrač može poželjeti. U periodu kada sam igrao za Barcelonu bila su dva derbija. Na Nou Campu je, čini mi se, bilo preko 110.000 navijača. Jednostavno impresivno i veličanstveno. I ovaj derbi se već igra preko medija i u potpunsoti mogu shvatiti igrače oba tima i ono kroz šta prolaze u ovim trenucima", kaže Kodro.

Iako danas nema nekih kontakata sa igračima i vodstvom Barcelone, Kodro je ostao blizak prijatelj sa sadašnjim trenerom golmana Barcelone Juanom Carlosom Unzueom. Kako kaže, u utakmici koja je pred nama nema favorita.

"Ne bih se složio da je Real Madrid favorit. Imaju oni statistiku i sve to u ovoj sezoni, ali ne bih rekao da je favorit u utakmici na Bernabeu. Niko protiv Messija i ekipe ne može biti favorit. Barcelona ima velike igrače, u posljednjih 5-6 godina su dominantni", kazao je Meho Kodro na kraju našeg razgovora.

Vezani članci