Mišljenja trenera uoči El Clasica
0

Jović za Barcelonu, Sušić neutralan, Halilhodžić za Real

Piše: J. Hadžiahmetović
Večeras se igra najveći nogometni derbi na svijetu između Real Madrida i Barcelone. Safet Sušić, Vahid Halilhodžić i Dragan Jović prognozirali su ishod susreta.

Dragan Jović, trener Fudbalskog kluba Sarajevo u razgovoru za Sarajevo-x.com otkrio je za koga navija.

"Ja kao fan Barcelone očekujem prolaz i pobjedu. Real u nekoliko zadnjih godina nikada nije bio bolji. Ali, vjerujem da će Blaugrana otići dalje", kazao je Jović.

Selektor Bosne i Hercegovine, Safet Sušić, kaže kako ne navija ni za jedan tim već za nogomet. Za Sušića, teško je prognozirati ishod večerašnje utakmice.

"U zadnje vrijeme Barcelona ima bolje rezultate, vrlo češće dođu do pobjede. Ovaj put možda će Real Madrid pobijediti", kazao je Sušić za naš portal.

Što se trenera tiče, za popularnog Papeta Guardiola je ipak ispred trenera Real Madrida Josea Mourinha.

"Guardiola mi je bolji trener, ne volim Mourinhovu arogantnost. Pep se normalnije ponaša i više volim njegov stil igre", kazao je Safet Sušić.

Selektor Alžira i proslavljenji bh. nogometaš Vahid Halilhodžić mišljenja je kako je Real Madrid ove sezone napravio veliki iskorak u svojoj igri i taktičkoj rigoroznosti. Za Vahu, ne bi bilo iznenađenje da Real ove godine osvoji špansku Primeru.

"Ove godine Barcelona nije u onoj formi kao što je bila. Vjerovatno zbog zasićenosti igrača. Nema tu više onog entuzijazma i ljepote kao nekada. Mislim da Real može da pobijedi i eliminiše Barcelonu koja u svakom susretu nađe dodatnu inspiraciju protiv Reala", kazao je Halilhodžić za naš portal te dodao kako misli da će silna želja Realovih igrača za pobjedom protiv Barcelone odlučiti večerašnjeg pobjednika.

Vezani članci