Nakon sinoćnjeg remija
0

Klopp zadovoljan, Lucescu razočaran

Totalsport
Jürgen Klopp i Mircea Lucescu (Foto: AFP)
Jürgen Klopp i Mircea Lucescu (Foto: AFP)
Nakon prve utakmica osmine finala Lige prvaka između Šahtara i Borussije na Donbass Areni (2-2) među trenerima dviju ekipa vladalo je različito raspoloženje.

Trener ukrajinskog prvaka Mircea Lucescu nije skrivao razočarenje neostvarenom pobjedom, dok je s druge strane Jürgen Klopp bio prilično zadovoljan.

"Šteta što nismo postigli naš cilj, koji je bio pobijediti Dortmund, ali da budem posve iskren, moram priznati da je konačan rezultat pravedan. Naši protivnici su ponovo dokazali da su organizovana i dobro pripremljena ekipa. Igrali su agresivno i napadali nas kada je to bilo moguće, stvarajući nam puno problema. Mi nismo mogli zadržati vodstvo u dva navrata i napravili smo neke greške, što je neoprostivo. Pravili smo greške poput školaraca, a sada moramo puno raditi. Puno smo govorili o prekidima dok smo se pripremali za Dortmund, ali oni su svejedno iskoristili jednu od svojih najvećih snaga i zabili", prokomentarisao je Lucescu.

"Prilično sam zadovoljan jer je ovo težak stadion za igrati na njemu. Moja ekipa je dominirala utakmicom, a primili smo dva gola koji nemaju veze sa odbrambenim slabostima. Dva puta nismo bili fokusirani i možda smo na trenutke ispadali iz ritma, ali smo se uspijevali vratiti. Individualne greške koje su nas sada koštale više se neće ponoviti. Sada je na Šahtaru da prođe test u Dortmundu. Vidjeli smo da su odigrali sjajnu utakmicu kod Chelseaja u grupi i u ovoj fazi ništa nije odlučeno", rezimirao je Klopp.