Trener hvali bh. napadača, ali...
13

Klopp: Ukoliko Džeko želi doći, mora prihvatiti manju plaću

Klix.ba
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Jurgen Klopp (Foto: AFP)
Trener Borussije Dortmund Jurgen Klopp je u razgovoru za magazin Sports Image poručio Edinu Džeki da, ukoliko želi zaigrati za tim sa Westfalena, mora prihvatiti manju plaću.

Nogometni reprezentativac BiH samo je jedan od igrača koji se spominju u kontekstu zamjene za odlazećeg napadača Borussije Dortmund Roberta Lewandowskog. Međutim, prema riječima trenera Kloppa, Džeko će morati pristati na mnogo manju plaću ukoliko želi zaigrati u žuto-crnom dresu.

"On je odličan napadač. I Falcao je također, ali jedina stvar u kontekstu transfera koju mogu reći o njima jeste to da mi nećemo i ne možemo remetiti naše strukture visine plaća igrača. Nećemo ih mijenjati ni za jednog igrača na svijetu", kazao je Klopp.

"Ako i kada Robert Lewandowski ode iz Borussije Dortmund, novi napadač mora prihvatiti naše uslove. Ako neko, ipak, želi doći kod nas, mora se finansijski prilagoditi. Tek tada će uživati u nogometu, možda i više nego u prethodnom klubu", dodao je jedan od najboljih nogometnih trenera današnjice.

Džeko je Bundesligu napustio prije dvije godine kada je iz Wolfsburga otišao u Manchester City.