Sve češće se govori o transferu
121

Dortmund u Džeki vidi zamjenu za Lewandowskog

Klix.ba
Edin Džeko
Edin Džeko
Borussia Dortmund je veoma zainteresovana za bh. reprezentativca i napadača Manchester Cityja Edina Džeku. Uprava njemačke ekipe u Dijamantu vide zamjenu za Roberta Lewandowskog, koji je blizu prelaska u Manchester United.

Građani procjenjuju vrijednost Džeke na 28 miliona eura, dok su u Dortmundu spremni ponuditi tek 18 miliona eura. Džeko bi bio idealna zamjena za Lewandowskog, kojeg u svojim redovima pored Manchester Uniteda želi i Bayern Munchen.

City do sada iza sebe ima razočaravajući sezonu, pa bi Građani mogli potražiti nova rješenja u igračkom kadru. Klub se priprema za ograničenja koje donose Finansijska Fair Play pravila te bi bh. napadač, kojeg je City doveo iz Wolfsburga 2011. godine za 30 miliona funti, mogao biti žrtvovan, posebno jer nije član prve postave.

Džeko je ranije insistirao da ga se ne naziva superzamjenom, kako su ga zvali nakon što je postigao nekolio važnih golova za Građane nakon ulaska u igru s klupe. City je već prodao Balotellija Milanu, a uprava je odlučna odreći se još jednog napadača.

U međuvremenu, Lewandowski privlači sve više pažnje sir Alexa Ferugsona, koji u napadu već ima Robina van Presieja, Waynea Rooneyja, Javiera Hernandeza i Dannyja Welbecka. Bayern također ne planira odustati od njega, a za njegove usluge je definitivno zainteresovan i Josep Guardiola, koji će naljeto naslijediti Juppa Heynckesa na poziciji trenera bavarske ekipe.