Nogomet
1

Klinsmann: Ne bojimo se Belgijanaca, možemo ih pobijediti

Totalsport
Jürgen Klinsmann (Foto: EPA)
Jürgen Klinsmann (Foto: EPA)
Njemački stručnjak Jürgen Klinsmann, selektor reprezentacije SAD-a, uoči početka Svjetskog prvenstva u Brazilu je poslao poruku "kako nije realno očekivati da će njegova selekcija osvojiti turnir".

Tako interpretiranu izjavu su neki doživjeli kako nedostatak optimizma koji je u međuvremenu očito porastao kod Klinsmanna. Američka reprezentacija je zajedno s Njemačkom prošla vrlo jaku grupu u konkurenciji Portugala i Gane, te ju u osmini finala očekuje utakmica protiv Belgije.

"Ulazimo u tu utakmicu s puno samopouzdanja. Belgija je jedan od favorita iz sjene na ovoj smotri zbog pojedinaca koje ima u svom sastavu. Međutim, mi se Belgije uopće ne plašimo i možemo je pobijediti! Mislim da smo izgradili ekipu koja je sposobna eliminisati Belgiju", rekao je 49-godišnji strateg.

"U meču protiv Njemačke (poraz SAD-a 1-0, op.a.) definitivno nisam bio zadovoljan igrom mojih igrača kao u prve dvije utakmice. Sada, u nokaut-fazi, svaki igrač jednostavno mora dati sto posto svojih mogućnosti. Smatram kako dosada još nijedan naš igrač nije pokazao sto posto od onoga što može. To je vrlo važna poruka za moje igrače, neka se sad pokažu!

Dobre vijesti vezane su uz napadača Jozyja Altidorea, koji je zadobio povredu zadnje lože u prvoj utakmici s Ganom.

"Veliki smo optimisti po pitanju njegovog oporavka i fizičke spreme. Svaki dan je veliki korak naprijed. Prošlo je 11 dana i djeluje sve bolje", rekao je Klinsmann.