Nogomet
0

Kladioničarski ekspert: Džeko sigurno trese mrežu na Anfieldu

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Napadač Manchester Cityja Edin Džeko sigurno će postići gol u današnjem derbiju 13. kola nogomotne Premier lige u gostima kod Liverpoola, prognozira kladioničarski ekspert internet stranice www.sportreview.com.

Kladioničarski ekspert (prognozer) ishoda utakmice na Anfieldu izrazio je nadu da će meč biti dramatičan poput prethodne pobjede Liverpoola nad Chelseajem (1-2) na Stamford Bridgeu.

Uvjeren je da će reprezenativac Bosne i Hercegovine zatresti mrežu Redsa odnosno da će nastaviti gostujuću seriju golova u nedjelju na Anfieldu.

"Džeko je u odličnoj formi ove sezone, posebno u gostujućim utakmicama. Reprezentativac BiH bio je strijelac na četiri od šest gostujućih utakmica Cityja i iako nije postigao gol u Ligi prvaka u porazu od Napolija (2-1) u utorak uveče, Džeko je pogađao na četiri od šest mečeva u Premiershipu što je dobra procjena da će postići gol u nedjelju", napisao je prognozer sajta www.sportreview.com.

Džeko je četiri gola postigao Tottenhamu (1-5), dva Manchester Unitedu (1-6), te po jedan Boltonu (2-3) i Queen’s Park Rangersu (2-3).

Kladioničarski stručnjak takođe je tipovao da će na Anfildu biti više od 2.5 pogodaka.