Ne osjeća umor
0

Džeko: Boli me koljeno, ali se nadam da ću sutra igrati

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
BH. reprezentativac i član Manchester Cityja poručio je preko svoje zvanične web stranice kako ga boli koljeno ali se nada da će igrati u sutrašnjem derbiju protiv gradskih rivala.

Manchester City će sutra na domaćem terenu u okviru FA kupa dočekati gradskog rivala Manchester United, čija forma je u silaznoj putanji, što je potvrdio i poraz u posljednjem kolu Premiershipa na gostovanju kod Newscastlea od 3:0. U istom kolu građani su identičnim rezultatom slavili protiv Liverpoola, a naš Edin Džeko odigrao je cijeli susret.

Ipak, bh. reprezentativac je u ovom duelu zaradio i povredu koljena, zbog čega je upitan njegov nastup u duelu protiv Uniteda.

"Malo sam iskrenuo koljeno na zadnjoj utakmici i ne znam još hoću li igrati u nedelju", kazao je Edin, te dodao kako ne osjeća umor uprkos činjenici da je u tri dana odigrao 180 minuta u utakmicama protiv Sunderlanda i Liverpoola, a ako sa koljenom sve bude u redu, očekuje ga novih 90 minuta protiv đavola, s obzirom na to da je gotovo sigurno da u kadru neće biti povrijeđenih Balotellija i Nasrija.

"Ne, nisam umoran, ali mi koljeno pravi problem. Ipak, mislim da povreda i nije toliko strašna, koliko je zapravo nezgodno mjesto u koje sam dobio udarac. Radi se, naime, o unutrašnjem ligamentu koljena, što jako boli kad šutiraš unutrašnjom, te kod promjene pravca. Ipak, vidjećemo šta će donijeti nedjelja, ali ja se nadam da ću moći igrati, jer ipak se igra protiv Uniteda, a to nije mala stvar", kazao je Edin, koji je prilično efikasan u duelima sa crvenim đavolima, protiv kojih je već postigao pet pogodaka.

Dva je dao u dresu Wolfsburga u grupnoj fazi Lige prvaka, te tri u dresu Citya i to sve ove sezone. Najprije u porazu od 3:2 u finalu Super kupa, a onda dva u historijskoj pobjedi od 6:1 u Premiershipu.

Inače, City će do kraja februara odigrati čak 11 utakmica, tako da bi Džeko i društvo najviše voljeli odmah pobijediti United, s obzirom na to da bi se u slučaju remija igrao novi susret i to na Old Trafordu.

Raspored Citya do kraja februara:

  1. januar: City - United (FA Cup)
  2. januar: City - Liverpool (Carling Cup)
  3. januar: Wigan - City (Premiership)
  4. januar: City - Tottenham (Premiership)
  5. januar: Liverpool - City (Carling Cup)
  6. februar: Everton - City (Premiership)
  7. februar: City - Fulham (Premiership)
  8. february: Aston Villa - City (Premiership)
  9. februar: Porto - City (Evropa liga)
  1. februar: City - Porto (Evropa liga)
  2. februar: City - Blackburn (Premiership)