Pred utakmicu u nedjelju
0

VIDEO / Džeko: Trudit ću se da ponovim sjajnu igru protiv Tottenhama

Sarajevo-x.com
Edin Džeko
Edin Džeko
Manchester City će u nedjelju na svom Etihadu dočekati Tottenham u derbiju 22. kola engleskog Premiershipa. Spursi sigurno žele osvetu za jesenji poraz na svom White Harte Laneu od 5:1, u kojem je, podsjećanja radi, čak četiri pogotka postigao naš Edin Džeko.

Luka Modrić, veznjak Totenhema, koji je prema tvrdnjama engleskih novinara, jedan od najboljih veznih igrača na Otoku, kaže kako se nada da Edin neće ponoviti sličnu partiju kao iz prvog duela ove dvije ekipe. "Edin je klasa, kompletan napadač i njega je teško čuvati. Poznajem ga i pratim još dok je igrao u Njemačkoj. Mislim da je u samom vrhu svjetskih napadača. Želim mu sve najbolje, osim u utakmici protiv nas", naglasio je Modrić, za kojeg komplimente nije štedio ni Edin Džeko, putem svoje zvanične web-stranice:

"Luka Modrić je već dokazao svoju kvalitet u Premiershipu i jasno je kako bi njegova kvalitetna proigravanja mogla biti velika opasnost za naš gol. Međutim, vjerujem da će naš vezni red uspjeti zaustaviti njegovu kreativnost, s tim što treba naglasiti kako Spursi uz Modrića imaju još nekoliko sjajnih igrača na koje treba obratiti pažnju. Mi ćemo igrati maksimalno ozbiljno, jer smo svjesni šta nam pobjeda nad Tottenhamom donosi, a što se tiče mene, pun sam samopouzdanja i ukoliko dobijem priliku, trudit ću se da ponovim barem približno predstavu iz prvog dijela sezone. U toj smo utakmici pobijedili 5:1, a uvjeren sam da će ovaj put biti mnogo teže slaviti nego na White Harte Laneu". U videu pogledajte kako je Džeko demolirao Tottenham u prvom dijelu sezone.