Nogomet
22

Kiprani žele pobjedu protiv BiH: Dat ćemo sve od sebe za tri boda

Piše: D. B.
Na GSP stadionu u Nikoziji danas je održana konferencija za medije reprezentacije Kipra uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine u kojoj će Kiprani biti domaćini reprezentaciji BiH.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Novinarima su se obratili selektor Pambos Christodolou i golman Antonis Georgallidis, koji očekuju pobjedu.

"Čeka nas veoma teška utakmica na kraju kvalifikacija. Ovo je bila veoma teška grupa, to sam rekao i ranije. Moji igrači će dati sve od sebe za dobar rezultat. Nadam se dobroj nogometnoj predstavi te da na kraju pobijedi bolji", izjavio je Christodolou.

Georgallidis je istakao da u reprezentaciji Kipra vlada odlična atmosfera te da je jedini cilj pobjeda protiv BiH.

"Protiv BiH ćemo igrati tešku utakmicu, respektujemo protivnika. Dat ćemo svoj maksimum da ostvarimo pobjedu. Ipak, u nogometu ne bude uvijek onako kako želite. Ekipa je kao porodice, igrači se poštuju međusobno. Nadamo se osvajanju sva tri boda, ali znamo da je BiH snažna ekipa", kazao je Georgallidis.

Selektor i golman Kiprana očekuju podršku publike do zadnje minute utakmice.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Christodolou je odgovorio na pitanje novinara o tome šta misli o izjavi kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke, koji je rekao da Zmajevi na Kipar dolaze po pobjedu.

"Takvu izjavu i treba dati jedan igrač. Ipak, mi trebamo biti sto posto koncentrisani na svoju igru, a BiH želim sve najbolje", dodao je selektor Kipra.

Za kraj je kazao da ima povjerenja u svoju ekipu za koju igra nekoliko izuzetno mladih igrača.

"Niko nije vjerovao u ovu ekipu, ali smo pokazali da smo dobri, da smo porodica. Navijači trebaju biti uz nas kako bismo napravili uspjeh", završio je Christodolou.