Nogomet
121

Potpuno spremni: Zmajevi obavili posljednje pripreme pred odlučujuću utakmicu

Piše: D. B.
(Foto: Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je večeras na pomoćnom terenu stadiona GSP u Nikoziji obavila posljednji trening pred sutrašnju ključnu utakmicu protiv Kipra u kojoj se i jedan i drugi tim bore za baraž.

Zmajevi su večeras trenirali oko sat vremena i tako okončali svoje pripreme za utakmicu s Kipranima. Pažnju je naviše privlačio Edin Džeko, koji se zagrijao odvojeno, a potom pridružio ostatku ekipe.

Selektor našeg državnog tima Mehmed Baždarević je nešto ranije izjavio da postoji velika šansa da kapiten zaigra u sutrašnjoj utakmici. Nažalost, popularni Meša vjerovatno neće moći računati na defanzivca Edina Cocalića. Ipak, tačno stanje rovitih igrača će biti poznato nakon treninga.

Prvi golman našeg tima Asmir Begović je naglasio da u ekipi vlada pozitivna atmosfera te da duel s Kiprom igrači dočekuju puni samopouzdanja, što se moglo vidjeti i na večerašnjem treningu.

Utakmica između Kipra i BiH se igra sutra na GSP stadionu u Nikoziji, a počinje u 20:45 sati po našem vremenu.

Podsjetimo, Zmajevima je za plasman u baraž potrebna pobjeda, a odgovara im i remi ukoliko Izrael ne pobijedi Belgiju. Kipranima za isti cilj treba pobjeda protiv BiH i poraz Izraela od Belgije.