Nogomet
13

Kiprani očekuju težak početak kvalifikacija protiv BiH, ali vjeruju u pozitivan rezultat

Piše: D. B.
Nogometne reprezentacije BiH i Kipra će večeras na stadionu "Bilino Polje" u Zenici odigrati prvu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Kiparski mediji s respektom pišu o Zmajevima, ali ipak vjeruju da njihova reprezentacija može napraviti pozitivan rezultat.
Reprezentacija Kipra
Reprezentacija Kipra

Kiprani su svjesni teške grupe u kojoj se nalaze, ali smatraju da su njihovi reprezentativci dovoljno motivisani za dobre rezultate.

"Svaki početak je težak i to apsolutno važi za nas, jer kvalifikacije za Euro 2016 otvaramo protiv BiH u Zenici. Pripreme su protekle uspješno, a cilj je ostvariti pozitivan rezultat. Igramo protiv ekipe koja ima visoke ambicije, ali mi želimo i vjerujemo da možemo na dobar način započeti kvalifikacije. Naši igrači su željni afirmacije na visokom nivou i pokušat će osvojiti što više bodova u grupi. Ići će utakmicu po utakmicu, bez velikih obećanja, s obzirom da su svjesni teškoća koje ih očekuju", objavljeno je na portalu Sport-fm.

Zmajevima je u potpunosti prepuštena uloga favorita.

"Večeras se naša reprezentacija u Zenici sastaje sa Bosnom i Hercegovinom, koja je izuzetno težak protivnik. Bh. tim je favorit, ali su naši momci odlučni da ostvare dobar rezultat. Važno je dobro otvorimo kvalifikacije u grupi koja će biti neizvjesna do kraja. Pripreme su obavljene uspješno, pa u timu vlada odlična atmosfera. Ekipa treba odigrati hrabro protiv veoma dobre i definitivno iskusnije reprezentacije BiH", piše portal 24sports.

Kiprani nisu euforični u izjavama, ali su najavili borbu.

"Utakmicu protiv BiH očekujemo s uvjerenjem da ćemo u ovim kvalifikacijama napraviti bolji rezultat nego ranije. Očekuje nas utakmica protiv teškog protivnika, koji je favorit pored Belgije. BiH je nastupila na Svjetskom prvenstvu i očekuje da će 'ovjeriti kartu' za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Od reprezentacije se u BiH mnogo očekuje i njihovi nogometaši večeras idu na pobjedu. Međutim, naš tim će se boriti do kraja, a ako to donese rezultate, bit ćemo veoma zadovoljni", objavio je portal Kerkida.

Najavljene su promjene u ekipi Kipra u odnosu na utakmicu i poraz od Hrvatske u prijateljskom meču.

"Utakmica protiv BiH je zvanični debi novog selektora Pambosa Christodouloua, koji ima drugačiju filozofiju igre od svog prethodnika, a pozvao je i neke nove igrače. Reprezentacija će se pokušati izboriti za jednu od dvije pozicije u vrhu tabele. Favoriti su BiH i Belgija, Izrael, Vels su napredovali kao i mi, dok Andora u posljednje vrijeme nije imala uspjeha. Naš selektor postavlja temelje za dobre rezultate. U porazu od Hrvatske je dao priliku igračima koji rjeđe igraju, tako da se protiv BiH može očekivati drugačiji sastav. Naš večerašnji protivnik je odličan tim, a čine ga igrači koji igraju u najboljim ligama svijeta. Iako je BiH pobijedila Lihtenštajn u prijateljskom susretu, selektor Safet Sušić nije bio zadovoljan igrom nekoliko igrača", navodi portal Sigmalive.