Nogomet
0

Karić: Bio sam pod pritiskom, nakon gola sam osjetio olakšanje

Piše: D. B.
Mahir Karić (Foto: Klix.ba)
Mahir Karić (Foto: Klix.ba)
Napadač FK Sarajevo Mahir Karić postigao je drugi pogodak za svoj tim u pobjedi nad Slavijom u nedjelju rezultatom 3:0. U razgovoru za portal Klix.ba se prisjetio te utakmice te otkrio svoja očekivanja od derbija sa Širokim Brijegom, koji se igra u okviru 18. kola BHT Premijer lige ovog vikenda.

Karić smatra da je njegov tim upisao zasluženu pobjedu protiv tima iz Lukavice.

“Imali smo imperativ pobjede i na kraju smo zasluženo slavili. U prvom poluvremenu nismo adekvatno odgovorili zadacima, dok smo u drugom dijelu utakmice bili bolji te postigli golove za izuzetno važnu pobjedu", izjavio je Karić za Klix.ba.

On je u posljednje vrijeme pod pritiskom navijača koji često negoduju zbog njegovih igara. Ipak, Mahir je postigao pogodak i prekinuo golgeterski post.

“Poslije postignutog gola osjećao sam veliko olakšanje. Veliki pritisak je bio na meni, došao sam kao napadač u Sarajevo, ali nisam postizao golove. Podršku mi pružaju saigrači kao i stručni štab i to me čini sretnim. Šef stručnog štaba vjeruje u mene, dobivam priliku da igram i trudim se da ne obraćam pažnju na negodovanje s tribina. Teško je isključiti se, ali moje je da igram i da dajem maksimum svaki put kada dobijem priliku”, rekao je napadač FK Sarajevo.

U 18. kolu Sarajevo gostuje na Pecari kod Širokog Brijega. Karić uprkos neugodnoj tradiciji vjeruje da se njegov tim može vratiti kući neporažen.

“Smatram da su šanse podjednake u ovoj utakmici. Nadam se da vrijeme neće biti loše u narednim danima, kako bismo igrali na dobrom terenu. Sigurno, najveća opasnost nam prijeti od Wagnera. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu, te da ćemo se vratiti nazad u Sarajevo s dobrim rezultatom”, kazao je Karić, koji smatra da Sarajevo može do prvog mjesta nakon jesenjeg dijela prvenstva.

“Puno zavisi od utakmice u nedjelju. Ako napravimo dobar rezultat i pobijedimo Leotar, nije isključeno da prezimimo na vrhu”, završio je Karić.