Nogomet
0

Bojan Puzigaća: U nedjelju nas čeka pravi derbi, moramo se čuvati Wagnera

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća (Foto: Klix.ba)
Bojan Puzigaća (Foto: Klix.ba)
Sarajevo je u 16. kolu BHT Premijer lige, teže nego se očekivalo i što rezultat od 3:0 govori, upisalo tri boda protiv Slavije na Koševu. U narednom kolu Bordo ekipa gostuje na Pecari kod Širokog Brijega. Nogometaš Sarajeva Bojan Puzigaća vjeruje da će derbi opravdati taj epitet te smatra da najveća opasnost dolazi od Wagnera.

Puzigaća je rekao da je njegova ekipa protiv Slavije igrala pod pritiskom, posebno Mahir Karić, kojeg već neko vrijeme osporava određena grupa navijača.

"Slavija je bila motivisana. Igrači su htjeli da se dokažu novom treneru, dok smo mi bili pod malim psihološkim pritiskom zbog ostalih rezultata prije naše utakmice. Morali smo pobijediti i nije bilo jednostavno igrati. Trkački smo odigrali dobro, međutim, nismo iskoristili nekoliko izglednih situacija u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo postigli golove na vrijeme i zasluženo smo Slavili. Moram istaći da je čitava ekipa sretna zbog gola Mahira Karića. Prošao je kroz jedan težak period i svi igrači su maksimalno uz njega. Također, bit ćemo mu podrška da i u narednim utakmicama postiže golove", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba, koji je bio jedan od strijelaca u nedjeljnom meču.

"Drago mi je što sam postigao gol, ali je ekipa ipak u prvom planu. Odigrali smo dobru utakmicu, zabilježili pobjedu i to je najbitnije", smatra Puzigaća.

U narednom kolu Sarajevo će biti gost jakoj ekipi Širokog Brijega.

"Široki igra dobro, ali i mi igramo dobro. U ovoj sezoni ne znamo za poraz na gostovanjima i sigurno ćemo u nedjelju odigrati jedan pravi derbi. Najveća opasnost po naš gol je Wagner, na njega moramo obratiti najviše pažnje", istakao je nogometaš Sarajeva.

Sarajevo u posljednja dva kola, ukoliko se rezultati poklope, može do prve pozicije.

"Smatram da možemo biti prvi, sigurno. Imamo vrlo tešku utakmicu u Širokom Brijegu, ako Bog da, uz pozitivan rezultat i pobjedu protiv Leotara možemo biti prvi na kraju polusezone", završio je Puzigaća.