Nogomet
26

Bojan Puzigaća: U ovoj sezoni možemo doći do trofeja

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća
Bojan Puzigaća
Bh. nogometaš Bojan Puzigaća stekao je pravo nastupa za FK Sarajevo te se njegov debi očekuje već narednog vikenda kada Sarajevo u okviru 7. kola BHT Premijer lige dočekuje ekipu Mladosti. Za debi je spreman, kao i za osvajanje trofeja u tekućoj sezoni.

Puzigaća već neko vrijeme trenira u FK Sarajevo, a nakon što su riješeni njegovi papiri, stekao je pravo nastupa za Bordo ekipu. Za sada je zadovoljan životom u glavnom gradu BiH, kao i atmosferom u klubu.

"U Sarajevu je zaista super i zasad je sve kako treba, zaista nemam nikakvih problema. Momci su me odlično prihvatili, a među njima su i oni s kojim sam ranije igrao. Sviđa mi se grad, druženje sa saigračima, kao i atmosfera u klubu i oko njega, izjavio je Puzigaća.

Nestrpljivo je čekao dozvolu da zaigra za svoj novi klub, a tvrdi i da je fizički dobro pripremljen.

"U FK Sarajevo sam se odlučio doći jer se radi o velikom klubu sa visokim ambicijama. Prvih dana nisam bio spreman onoliko koliko sam želio, ali sam se uz odlične treninge u klubu dobro spremio. Veoma mi je drago što sada mogu igrati", rekao je Puzigaća.

Uvjeren je da sadašnja ekipa može do velikog uspjeha ove sezone.

"Tim je mlad i sa nekoliko iskusnih igrača poput Trivunovića, Bandovića i Džakmića mislim da može mnogo u ovoj sezoni. Uz podršku uprave i navijača možemo osvojiti neki trofej", kazao je Puzigaća.

S puno respekta je govorio o šefu stručnog štaba FK Sarajevo, kao i o stoperu Vuletu Trivunoviću.

"Za Husrefa imam samo riječi hvale. Poznavao sam ga i od ranije dok sam igrao za Borac, a isto tako čuo mnogo lijepih riječi od Vuleta Trivunovića, Vladana Grujića i ostalih drugara koji su radili prije mene sa šefom. Sa svima u klubu sam u dobrim odnosima, posebno s Vuletom jer se znamo više od 10 godina što je i normalno", rekao je defanzivac FK Sarajevo.

Nakon reprezentativne pauze se nastavlja takmičenje u BHT Premijer ligi, a FK Sarajevo dočekuje ekipu Mladosti.

"Protiv Mladosti smo apsolutni favoriti, ali se zna da protiv FK Sarajevo svi 'zapnu' i dobro odigraju jer se radi o velikom klubu. Naravno, respektujemo svakog protivnika, a narednu utakmicu ćemo ući koncentrisani i sa željom da dođemo do tri boda. Ne vjerujem da će biti problema za nas", zaključio je Puzigaća.