Nogomet
0

Bojan Puzigaća: Prvjenac mi je uljepšao debi, u Mostar idemo po pobjedu

Piše: D. B.
Bojan Puzigaća je debitovao za FK Sarajevo u šesnaestini finala Kupa BiH, kada je Bordo tim pobijedio ekipu Podgrmeča rezultatom 7:2 u Sanskom Mostu. U toj je utakmici postigao i prvjenac, a nada se da će FK Sarajevo nastaviti pobjeđivati i u narednim utakmicama.
Bojan Puzigaća (Foto: Klix.ba)
Bojan Puzigaća (Foto: Klix.ba)

"Drago mi je da sam dobio šansu da igram zvaničnu utakmicu sa Sarajevo, a posebno je lijepo to što smo pobijedili. Trijumf mi je uljepšao debi", izjavio je Puzigaća za portal Klix.ba nakon što je u debiju za FK Sarajevo u šesnaestini finala Kupa BiH postigao i svoj prvi gol.

Gol je postigao iz slobodnog udarca, iako kaže da mu to nije specijalnost. Od saigrača ne namjerava tražiti da izvodi prekide u budućnosti.

"To je gol kao i svaki drugi, šutnuo sam loptu, a ona je ušla idealno i to je to. Nisam majstor za slobodnjake, niti ih planiram često izvoditi u budućnosti. Imamo igrače koji to dobro rade", kazao je nogometaš tima sa Koševa.

Dodao je da se u ekipu uklopio bez problema.

"S momcima treniram već duže vremena, tako da je sve u najboljem redu. Uklopio sam se", smatra Puzigaća.

Iako je pružio dobru partiju u Sanskom Mostu protiv Podgrmeča, nije siguran da li će zaigrati u 8. kolu BHT Premijer lige protiv Veleža u Vrapčićima.

"Ne znam da li ću uopće igrati protiv Rođenih, jer šef određuje sastav. Najvažnije mi je da Sarajevo igra dobro i da pobjeđuje", kazao je Puzigaća.

Loša partija i remi protiv Mladosti na Koševu u prošlom kolu, kako je rekao, rezultat su podmlađivanja ekipe.

"Mi imamo mladu ekipu, a kada je to slučaj, onda su oscilacije i normalne. Mi svaku utakmicu pokušamo dobiti i ja se nadam da ćemo i u meč protiv Veleža ući maksimalno ozbiljno, puni elana, te da dobar rezultat neće izostati", završio je Puzigaća.