Nogomet
0

Adnan Kovačević: U Mostaru protiv Zrinjskog možemo doći do bodova

Piše: D. B.
Adnan Kovačević (Foto: Klix.ba)
Adnan Kovačević (Foto: Klix.ba)
Sarajevo u 16. kolu BHT Premijer lige putuje u Mostar, gdje će odmjeriti snage sa odličnom ekipom Zrinjskog. Bit će to duel trećeplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli, a Bordo tim trenutno ima tri boda prednosti. Nogometaš tima sa Koševa, Adnan Kovačević, priželjkuje rezultat s početka sezone, a to je minimalna pobjeda Sarajeva.

Ekipa trenera Husrefa Musemića u prošlom je kolu ostvarila pobjedu protiv Radnika u Bijeljini i osvojila tri važna boda.

“Utakmica protiv Radnika bila je izuzetno zahtjevna za nas. Golovima Bojana i Nikole smo uspjeli na kraju zabilježiti pobjedu i veoma sam sretan zbog toga. Svjesni smo da su bodovi u Bijeljini itekako važni za nastavak sezone”, rekao je Kovačević za portal Klix.ba.

Nakon puta u Bijeljinu, Sarajevo ima još teži zadatak, a to je gostovanje u Mostaru kod Zrinjskog.

“Ne bih imao ništa protiv da ponovimo rezultat iz prvog kola BHT Premijer lige BiH, kada smo savladali Zrinjski na Koševu 1:0. Zrinjski je jedna kvalitetna ekipa, koja ove sezone pruža dobre partije. Riječ je o ekipi koja želi igrati, koja se neće postaviti defanzivno: To nam odgovara jer i mi bolje igramo sa takvim protivnicima. Siguran sam da, ako budemo na visini zadatka, možemo nazad u Sarajevo neporaženi", izjavio je nogometaš FK Sarajevo.

Istakao je da Plemići imaju snažan kolektiv i kvalitetne igrače, ali da je Sarajevo ipak bolje u tim segmentima.

“Zrinjski posjeduje nekoliko dobrih igrača, to nije upitno. S pravom se nalaze u samom vrhu ligaške tabele, međutim, smatram da smo mi u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Na dobrom terenu, uz podršku naših navijača, siguran sam da možemo doći do bodova”, smatra Kovačević.

On vjeruje da je njegov tim mogao osvojiti više bodova u prethodnim kolima, ali je uvjeren da je moguće na kraju osvojiti titulu prvaka.

"Moglo je biti bolje. Da imamo dva-tri boda više na bodovnom saldu, sigurno bismo bili zadovoljniji, međutim, nalazimo se u vrhu, na drugoj poziciji i nastojat ćemo dobrim igrama do kraja ovog dijela sezone ostati u samom vrhu. Uz dobro odrađene zimske pripreme, smatram da možemo na proljeće napasti vrh, zauzeti čelnu poziciju i ostati tu do kraja sezone", jasan je bio Kovačević.

U Sarajevo je stigao na početku sezone, zadovoljan je, a nada se i većoj minutaži.

“U Sarajevu mi je stvarno lijepo. Zabilježio sam do sada 12 nastupa i nadam se da ću svojim radom i zalaganjem u nastavku sezone ubilježiti veću minutažu”, završio je Kovačević, koji je pozvan u mladu reprezentaciju BiH za utakmicu sa Španijom.

Zrinjski i Sarajevo igraju svoju utakmicu u nedjelju od 15 sati.