Nogomet
11

Karačić za Klix.ba: Maribor poštujemo, ali ga se ne bojimo

Piše: A. M.
Branko Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Branko Karačić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Branko Karačić zadovoljan je žrijebom Lige prvaka u kojemu je bh. nogometni prvak za protivnika dobio Maribor. Prvak Slovenije je prije dvije godine bez problema elimisao tadašnjeg prvaka, ekipu Željezničara.

"Svaki protivnik koji je bio potencijalni bio je kvalitetan. Mi imamo jedno zadovoljstvo što ne moramo na daleki put. Maribor je godinama učesnik evropskih takmičenja. Prednost je na njihovoj strani, ali se mi nemamo razloga bojati. Respekt postoji, ali vjerujem da možemo proći“, izjavio je za Klix.ba, trener Zrinjskog Branko Karačić, koji je slovenačkog prvaka gledao jedne prilike u prošloj sezoni:

"Gledao sam jednu utakmicu u Evropskoj ligi. Vidi se kvalitet, imaju po lijevoj strani nekog Albanca, a tu je i Nusmir Fajić koji igra u napadu, kao i Tavares. Godinama su najorganizovaniji klub u Sloveniji, a titule osvajaju bez muke, imaju jednu konstantu rezultata, a to nije slučajno. Poštujemo ih, ali lopta je okrugla. I Kostarika je bila totalni autsajder, pa je kući poslala Englesku, a Italiji i Urugvaju ostavila prostor da se bore za drugo mjesto,“ dodao je Karačić.