Nogomet
0

Karačić: Zadovoljan sam nastupom u Evropi, iako ostaje žal zbog ispadanja

Piše: A. M.
Branko Karačić
Branko Karačić
Zrinjski nije uspio odškrinuti vrata raja. Prvak Bosne i Hercegovine časno je porazom 2:0 okončao ovogodišnji nastup u Evropi. Maribor je ipak bio prejak za Plemiće.

“Došli smo u Maribor s ciljem da se kvalitetno suprostavimo favorizovanom protivniku. Drago mi je što nam je u dobroj mjeri to pošlo za rukom. U prvih 35 minuta utakmice sve je izgledalo dosta dobro, ali je onda uslijedila neobjašnjiva blokada što je domaćin znao iskoristiti i povesti,” kazao je Branko Karačić, trener Zrinjskog.

“Drugi gol je bio konačan kraj, a dobili smo ga iz nepostojećeg penala. I moji dečki kažu da prekršaja u kaznenom prostoru nije bilo. Sve u svemu zadovoljan sam kako smo se predstavili u Ligi prvaka, iako smo na kraju ispali,” dodao je Karačić.

Ante Šimundža, trener Maribora imao je razloga za zadovoljstvo. Njegov klub uspio je eliminisati našeg prvaka i osim masne novčane premije sebi priuštiti još minimalno četiri utakmice u Evropi.

“Strpljivom igrom smo ostvarili željeni rezultat. Zrinjski je u početku stajao dosta dobro, a prvi gol koji smo postigli u finišu prvog dijela nam je u mnogome olakšao posao do kraja,” rezimirao je Šimundža.

Zrinjski je sinoć u Ljudskom vrtu imao bezrezervnu podršku oko 500 svojih navijača. Nažalost, u desetom minutu utakmice bačena je mrlja na njihovo navijanje u Mariboru obzirom na međusobni sukob navijača koji je smirila domaća Policija.