Nogomet
0

Karačić: Imali smo ideju i vic, bili smo razigrani i zaslužili smo aplauz

Piše: A. M.
Branko Karačić
Branko Karačić
Zrinjski je u sedmom kolu BHT Premijer lige BiH ostvario zaslužen trijumf nad oslabljenom ekipom Zvijezde iz Gradačca koja je u Mostar došla s ciljem da osvoji jedan bod.

Gosti su izdržali sve do posljednjih deset minuta prvog dijela kada je iz prestrogo dosuđenog penala pogodio Stevo Nikolić.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Ipak mislim da je rezultat previsok i da bi prikladnije bilo da je završilo 3:1 ili 3:2. Zrinjski je bolje organiozovan klub, bolji su bili I u fazi odbrane i u fazi napada. Mi smo pri rezultatu 1:0 mogli izjednačiti preko Diate, a da je on poentirao ko zna kako bi se utakmica dalje odvijala. Imali smo dosta problema sa povredama i sa kartonima,” izjavio je trener Zvijezde Petar Šegrt.

Branko Karačić sretan i zadovoljan dočekao je kraj utakmice. Zrinjski je zasluženo došao do novih bodova.

"Zadovoljan sam, a vjerujem da smo zadovoljili i publiku. Igrali smo u početku u blagom grču, i nije nas išlo. Teško je bilo probiti Zvijezdu koja se organizovano branila. Nakon vodećeg gola, meč je išao samo u jednom smjeru, odnosno na naš mlin. Ovom utakmicom dobili smo jako mnogo, vratili smo samopouzdanje, bili smo razigrani, imali smo ideju i vic i sa terena smo zasluženo ispraćeni aplauzom", rezime je Branka Karačića.