Prebačen da trenira s mladima
0

Kapiten Wolvesa dan nakon poraza 5-0 pijan na treningu

Totalsport
Roger Johnson
Roger Johnson
Roger Johnson, kapiten nogometaša engleskog prvoligaša Wolverhamptona, pojavio se u ponedjeljak na treningu pod utjecajem alkohola.

U nedjelju je Wolverhampton u meču 27. kola Premiershipa izgubio na gostovanju kod Fulhama 5-0. Trenutno se nalazi na 18. mjestu tabele, u zoni ispadanja.

Kapitin tima Roger Johnson, 28-godišnji stoper koji je u Wolverhampton stigao iz Birminghama prošlog ljeta, stigao je na trening dan nakon teškog stradavanja kod Fulhama pod utjecajem alkohola! Kada je to primijetio Terry Connor, privremeni menadžer do kraja ove sezone, prebacio ga je na trening mlade ekipe. Johnson se nakon incidenta javno izvinio menadžeru, saigračima i cijelom klubu. Kažnjen je s oduzimanjem dvosedmične plaće.

"Roger je u nedjelju navečer pogriješio, u ponedjeljak je stigao na trening u neadekvatnom stanju, nije bio spreman za trening, ili barem nije bio 100 posto spreman, a u utorak smo riješili cijeli slučaj. On se izvinio svima i želimo ovaj slučaj ostaviti iza sebe", objasnio je Connor. Na upit planira li Johnsonu oduzeti kapitensku traku, odgovorio je: "Trenutno nemam bilo kakve planove za neke daljnje akcije. Ovaj slučaj je riješen i završen".