Nestašlucima nikad kraja
0

Jermaine Pennant pijan poput kapitena Wolverhamptona

Totalsport
Jermaine Pennant
Jermaine Pennant
Nije kapiten Wolverhamptona Roger Johnson jedini premierligaški nogometaš koji voli dolaziti na posao s malo alkohola u krvi. Naime, engleski mediji sugeriraju da mu je vrlo sličan Stokeov igrač Jermaine Pennant.

Daily Mail navodi da je nekadašnji igrač Arsenala i Liverpoola sklon noćnim izlascima i da je razlog njegovih rjeđih igara u posljednje vrijeme činjenica što je prekršio klupski policijski sat u dva navrata.

Najozbiljniji ovosezonski prekršaj napravio je večer uoči utakmice s Evertonom u decembru prošle godine kada se vratio u hotelsku sobu u pet sati ujutro pod utjecajem alkohola. Naravno, izostavljen je iz sastava za susret koji je Stoke dobio s 1-0. Drugi je put navodno prekršio policijski sat 19. februara večer uoči utakmice FA Cupa protiv Crawley Towna.

Zbog svega navedenog zahladili su njegovi odnosi s menadžerom Tonyjem Pulisom, koji je ipak odbio da je u "zategnutim" odnosima s igračem.

Inače, popis Pennantovih nestašluka i gluposti tokom karijere je poduži, a izdvojit ćemo samo neke. Tako je ovaj tamnoputi krilni nogometaš vozio automobilom u suprotnom smjeru, zaslužio je zatvorsku kaznu zbog vožnje u pijanom stanju bez vozačke dozvole, pri izjavi javnim snagama reda i mira rekao je da se zove Ashley Cole, dok je iz Zaragoze (2009/10) "protjeran" jer je u periodu od dvije sedmice uspio zakasniti na trening tri puta.