Nogomet
0

Kapiten Sarajeva Muhamed Džakmić spreman za susret s GOŠK-om

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Fudbaleri Sarajeva u subotu ujutro kreću put Hercegovine, gdje će odigrati dvije naredne utakmice Premijer lige BiH.

Bordo tim u nedjelju, 7. aprila, gostuje u Gabeli kod GOŠK-a, a u srijedu, 10. aprila, ide na megdan Veležu u Vrapčićima.

Kako je saopćeno iz Fudbalskog kluba Sarajevo, kapiten kluba Muhamed Džakmić oporavio se od nezgodne povrede lože i bit će u kombinacijama za sastav u narednim utakmicama.

"Muhamed Džakmić već nekoliko dana trenira s ekipom. Nije se žalio na bilo kakve bolove, niti druge probleme, koji bi bili pokazatelji da njegova povreda još uvijek nije sanirana. Njegova trenutna zdravstvena situacija je izričito dobra i bez problema može konkurisati za sastav protiv GOŠK-a", kazao je Mirza Marevac, fizioterapeut kluba.

I prvi trener Sarajeva, Abdulah Oruč, smatra da Džakmić može igrati već u narednoj utakmici.

"Čitavu sedmicu Džakmić nesmetano trenira sa ekipom i zasigurno možemo reći da je kandidat za sastav u Gabeli. Izdržao je sve treninge bez problema, zdrav je i nadamo se da će dostići i željeni nivo fizičke spreme, kako bi bio onaj Muhamed kojeg svi poznajemo", kazao je Oruč.

Fudbaleri Sarajeva će u nedjelju, sa početkom u 16:30h, na stadionu Podvala u Gabeli odmjeriti snage sa ekipom GOŠK-a. Cijena ulaznica za navijače Sarajeva iznosi 10 KM, stoji na oficijelnoj stranici FK Sarajevo.