Novosti s Koševa
0

Predstavljeni Muhamed Džakmić i nova oprema FK Sarajevo

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na konferenciji za medije FK Sarajevo novi stari igrač Bordo ekipe Muhamed Džakmić potpisao je ugovor na godinu i po, predstavljena je i nova oprema, kao i plan priprema jesenjeg viceprvaka za proljetni dio sezone.

Na konferenciji za medije novinarima su se obratili sportski direktor FK Sarajevo Dino Selimović te novi stari član i nekadašnji kapiten Sarajeva Muhamed Džakmić.

Selimović je istakao zadovoljstvo Džakmićevim povratkom te izrazio nadu da će ovaj igrač donijeti dodatni kvalitet ekipi.

"Drago mi je što je dogovor kluba s Džakmićem pozitivno završen. Lako smo se dogovorili u vezi sa detaljima. On je imao ponudu iz Azerbejdžana, ali je zbog neozbiljnosti tamošnjeg kluba odabrao Sarajevo. Nadam se da će nam pomoći u pohodu na titulu", izjavio je Selimović.

Popularni Hame je također sretan zbog povratka na Koševo.

"U ovom klubu sam bio 15 godina i bilo je logično i realno da se jednom vratim. Lako sam se dogovorio sa zvaničnicima kluba i zadovoljan sam. Sretan sam što ću opet nositi dres najboljeg bh. kluba", kazao je Džakmić.

Dodao je da su ambicije kluba definitivno borba za titulu i konačni trijumf.

"Pratio sam igre Sarajeva koliko sam mogao s obzirom na to da sam bio daleko. Ambicije kluba su visoke, kao i moje. Zaostajemo dva boda za Željezničarom i u prva četiri kola imamo tri gostujuće utakmice, ali obećavam da ćemo se boriti do kraja. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao ekipi i nadam se da ćemo na kraju trijumfovati", rekao je Džakmić.

Nakon obraćanja novinarima, Selimović i Džakmić su i zvanično potpisali ugovor prema kojem će Džakmić na Koševu ostati godinu i po.

Igrači FK Sarajevo će na proljeće nastupati u novoj opremi Haad domaće kompanije Fashion and Style d.o.o, za koju je Selimović rekao da je vrhunskog kvaliteta.

Što se tiče priprema, ekipa u utorak putuje u Međugorje, gdje će ostati 10 dana. Za taj period su dogovorene tri prijateljske utakmice, 30. januara s Braniteljem, 2. februara sa Veležom i 6. februara sa Borcem.

Nakon priprema u Međugorju ekipa se vraća u Sarajevo, gdje će provesti tri dana, a potom će krenuti u Opatiju na desetodnevni boravak. Tamo će odigrati četiri utakmice, a zbog velikog interesovanja, protivnici će biti odabrani nešto kasnije s obzirom na to da je cilj adekvatna provjera ekipe.

Nezvanično saznajemo da će svi zainteresirani moći kupiti novu opremu FK Sarajevo, dres i šorc, za 60 KM.