Pobjeda od 3:1
19

Kapiten Celtica: Gol Sarajeva nam je bio udarac u gu*icu, a teren dosta težak za igru

K. H.
Scott Brown (Foto: EPA-EFE)
Scott Brown (Foto: EPA-EFE)
Kapiten Celtica Scott Brown istakao je zadovoljstvo zbog pobjede njegove ekipe protiv Sarajeva rezultatom 3:1 u prvom susretu 1. pretkola Lige prvaka rekavši kako je cilj kluba plasman u grupnu fazu.

Bordo tim je odlično počeo utakmicu i u 29. minuti su stigli u vodstvo, no samo šest minuta nakon toga Celtic dolazi do poravnanja, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku, Celtic je dodao u brzinu više, a s dva postignuta pogotka ostvarili su pobjedu od 3:1 i faktički već osigurali prolazak u 2. pretkolo.

Kapiten prvaka Škotske Scott Brown rekao je da je primljeni pogodak u 29. minuti bio udarac u gu*icu njemu i njegovim saigračima, nakon čega su zaigrali puno bolje.

"Na početku utakmice smo imali problem u kretanju s loptom, a na kraju je najbitnije da smo postigli pogotke. Kada smo primili gol, kao da smo dobili udarac u gu*icu koji nam je trebao, nakon čega smo nastavili dominirati u posjedu i došli smo do pogotka. Ovo je bila veoma dobra prva utakmica u sezoni", rekao je Brown.

Brown je pohvalio igru Sarajeva, posebno u odbrani, a istakao je da svi u Celticu žele da se klub plasira u grupnu fazu Lige prvaka.

"Teren je bio težak, s rupama na nekim dijelovima, a Sarajevo je dodatno otežalo stvar svojom postavkom i direktnom igrom u napadu. Mi smo pokazali kvalitet, posebno u posljednjoj dionici terena. Igranje u Ligi prvaka je naš glavni cilj i to u klubu svi žele: trener, igrači i navijači", završio je kapiten Celtica.

Uzvratni susret između Celtica i Sarajeva igra se 17. jula od 20:45 sati.