Nogomet
52

Kako je Marca predstavila Romu: "Pod Pjanićevom komandom"

Piše: E. B.
Real Madrid će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Rome, a novinar španske Marce Jaime Rincon je analizirao protivnika madridske ekipe.

U članku pod nazivom "Pod Pjanićevom komandom" ("Bajo el mando de Pjanic") Rincon je analizirao najbolje i najgore strane Vučice, kao i najveću zvijezdu.

Najbolje karakteristike koje krase Romu, smatra Rincon, su Pjanićeva brzina i kvaliteta. te dolazak Salaha koji zajedno sa Gervinhom daju brzinu po bokovima, a Edin Džeko je najopasniji napadač ekipe. Totti je pao u drugi plan, a Falque i Iturbe daju dodatnu kreativnost ekipi.

Kao lošu stranu istakao je nedostatak igrača top kvalitete. S obzirom na Tottijev pad u formi i igri, Roma je ostala bez igrača koji pravi razliku, smatra Rincon. De Rossi je lider veznog reda, no nema harizmu da utiče na igru kao "Il Capitano".

Kao najveću zvijezdu Rincon je izdvojio našeg Miralema Pjanića. Bosanskohercegovački vezni igrač se ove sezone izdvojio kao najbolji igrač u Garcijinoj ekipi, te ne čudi da ga Real Madrid prati i razmišlja da ga dovede na kraju sezone. Njegovi kvalitetni udarci iz prekida i vizija za završne pasove čine ga pravom zvijezdom Rome, zaključuje Rincon.