Uoči 6. kola Premijer lige
0

Kajkut: Ostavit ću srce na terenu u utakmici protiv Borca

Klix.ba
Saša Kajkut
Saša Kajkut
Danas je u prostorijama nogometnog kluba Čelik održana redovna konferencija za novinare povodom utakmice 6. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine u kojoj se sastaju Čelik i Borac iz Banje Luke.
Saša Kajkut (Foto: Klix.ba)
Saša Kajkut (Foto: Klix.ba)
Na pres konferenciji prisustvovali su šef stručnog štaba Čelik, Vlado Jagodić, te bivši napadač banjalučkog Borca i novi napadač Čelika Saša Kajkut.

Na početku konferencije, novinari su čestitali Vladi Jagodiću na uspjehu koji je postigao sa mladom reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

"Hvala svima, još da smo rezultatski dobro uradili posao u zadnjoj utakmici bilo bi odlično, ali i ovako smo svi zadovoljni. Sada se okrećemo obavezama sa klubovima i utakmicama u Premijer ligi, gdje nam slijedi veoma bitna utakmica sa Borcem. Naš cilj je da ostvarimo seriju pobjeda kako bismo došli do vrha tabele, što sigurno nije nemoguće u ovom trenutku. Borac je dobra ekipa i sa velikom tradicijom na Bilinom Polju, gdje su često osvajali tri boda. Mi ih respektujemo, ali tradicija je tu da se ruši. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći i imperativ nam je da uzmemo tri boda na našem starom stadionu. Saša je novo pojačanje koje nam je bilo neophodno, on zna moj način igre, a ja sam siguran da i on zna šta znači nositi dres Čelika.", izjavio je Vlado Jagodić.

Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Nogometni klub Čelik na Piroti je izgubio tri boda od ekipe Travnika, no Vlado Jagodić je uvjeren da podrška navijača neće izostati na Bilinom Polju.

"U Travniku se desio poraz koji nije trebao da se desi, izigrali smo navijače, ali to je fudbal. Sigurno je da i dalje očekujemo veliku podršku jer nam je doista potrebna.", zaključio je Jagodić.

Saša Kajkut, bivši napadač banjalučkog Borca, prije četiri dana dana potpisao je ugovor sa ekipom sa Bilinog Polja, sa kojom kako kaže, ima velike ambicije.

"Prije svega hvala svima na prijemu i dobrodošlici. Tu sam tri dana, a osjećam se kao da sam kod kuće. Što se tiče Borca, to je ekipa koja igra dobar nogomet, posjeduju kvalitet, ali kao što je šef rekao, moramo dati maksimum. Borac jeste moj bivši klub, ali ja se osjećam kao profesionalac, a profesionalci mijenjaju klubove. Ostavit ću srce na terenu i dati sve od sebe da Čelik zabilježi nova tri boda", zaključio je novi napadač Čelika.

Vlado Jagodić se još nije opredijelio za početni sastav protiv Borca, no najavio je moguće izmjene u načinu igre. Ono što je najbitnije je to da su se svi igrači oporavili i da su svi na raspolaganju za ovu utakmicu koja je od velikog značaja za zenički Čelik.