Nogomet
0

Jagodić: Igra Borca je bila odlična

Klix.ba
Vlado Jagodić (desno) (Foto: E. M./Klix.ba)
Vlado Jagodić (desno) (Foto: E. M./Klix.ba)
U okviru 6. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, na stadionu Bilino Polje snage su odmjerile ekipa Čelika i banjalučkog Borca.

Zeničani su poveli u 55. minuti preko bivšeg igrača Borca, Saše Kajkuta, ali samo minutu kasnije, Borac izjednačuje rezultat golom Teinovića, a promjena na semaforu nije bilo do kraja susreta.

Trener Borca, Slobodan Starčević, zadovoljan je utakmicom te se nada da će u narednim kolima BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine njegovi igrači pružati još mnogo ovako kvalitetnih utakmica.

"Ovo je bila veoma dobra utakmica i nadam se da ćemo u Premijer ligi odigrati još koju utakmicu na ovom nivou. Jedini žal je što nismo osvojili puni plijen sa Bilinog Polja, ali moramo biti sretni i sa rezultatom koji smo postigli. Čelik je imao odlične šanse, kao i mi, ali kako god, zadovoljan sam ovim rezultatom i što smo priredili veoma dobru utakmicu zeničkoj publici.", izjavio je trener Borca, Slobodan Starčević.

Šef stručnog štaba NK Čelik, Vlado Jagodić, ističe kako su se njegova očekivanja ostvarila, osim rezultata gdje je bila namjera da tri boda ostanu u Zenici.

"Prvo moram da čestitam Borcu koji nam je pružio jednu veoma dobru partiju. Očekivao sam da bude teška utakmica, a u novom ambijentu stadiona Bilino Polje očekivali smo svi tri boda. Imali smo terensku inicijativu u prvom poluvremenu, a poslije u drugom poluvremenu dolazimo u situaciju kada moramo riskirati. Borac me pozitivno iznenadio odličnom igrom i mislim da je jedna od boljih u posljednje dvije godine. U drugom poluvremenu Saša je odlično pogodio iz slobodnog udarca, ali nismo sebi smjeli dozvoliti da minutu kasnije primimo gol. Smatram da imam iskusnu ekipu koja sebi nije smjela pružiti ovakav luksuz", izjavio je Jagodić.

Nogometaši Čelika u zadnjih deset minuta zabilježili su mnogo prilika koje je publika na Bilinom Polju ispratila sa nogu, ali nisu uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist.

"Mnogo mi je žao publike i atmosfere koja je bila odlična i vjerujem da će se ovo isto ponoviti. Ovo je doista bila dobra utakmica i nadam se da će ih biti još. Siguran sam da će atmosfera na ovom stadionu biti još bolja i navijačima mogu da obećam da će Čelik igrati bolje. Borcu čestitam na osvojenom bodu, računali smo da ćemo osvojiti tri boda, no ovo je fudbal. Mi dalje moramo da se okrenemo narednim utakmicama, a već u srijedu igramo kup utakmicu sa Podgrmečom. Sigurno je da je Borac zadovoljan ovim rezultatom, ali mi moramo da što prije greške u igri ispravimo jer nemamo vremena da odgađamo te prepravke zbog termina koji su pred nama", zaključio je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Čelik, Vlado Jagodić.