5. kolo BH Telecom Premijer lige
0

Jagodić: U Travnik idemo po dobar rezultat, očekujem podršku

Klix.ba
Danas je u prostorijama Nogometnog kluba Čelik održana redovna konferencija za novinare povodom utakmice 5. kola BH Telecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Čelik snage odmjeriti sa ekipom Travnika.
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Vlado Jagodić (Foto: Klix.ba)
Prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Vlado Jagodić i Čelikov prvotimac Stefan Maletić.

Jagodić je istaknuo da je onaj teži dio prvenstva skoro završio te da u utakmici sa Travnikom očekuje dobru utakmicu i nova tri boda.

"Potpuno smo fokusirani na Travnik i ne želim da razmišljam o utakmici u kojoj nam je protivnik Borac. Nakon završenog petog kola, povući ćemo crtu u klubu, realizirat ćemo neke stvari, a ujedno se završava i prijelazni rok, tako da ćemo kompletirati ekipu i imati sve spremno za analizu daljnjeg prvenstva. Utakmica sa Travnikom je komšijska i slobodan sam da kažem da je Travnik naš domaći teren. Idemo da napravimo dobar rezultat, Čelik ima želju za pobjedom, a u prošlosti mu je to pošlo za rukom, oni trenutno imaju nekih problema, a mi imamo svoj cilj. Od navijača očekujem mnogo više podrške, što ne znači da nisam zadovoljan njima, ujedno, ovo je dobra prilika da ljubitelji nogometa taj dan posjete Travnik i uživaju u dobroj utakmici", zaključio je Jagodić, koji je dodao da za ovu utakmicu ima širi kadar igrača te da je to olakšavajuća okolnost u ostvarivanju nova tri boda.

Stefan Maletić (Foto: Klix.ba)
Stefan Maletić (Foto: Klix.ba)
Stefan Maletić je danas prvi put prisustvovao konferenciji za novinare i tom prilikom se zahvalio svim navijačima na dobrom prijemu novajlija u redove Čelika.

"Zadovoljstvo mi je što igram u klubu kao što je Čelik i hvala svim navijačima na prijemu, gradu i klubu, u moje ime i ime ostalih devet igrača koji su ove sezone došli u Čelik. Imao sam problema sa zdravljem, ali sada se osjećam dobro. Smatram da smo svi prošli kroz fazu u kojoj smo preboljeli viruse i povrede tako da u utakmicu sa Travnikom ulazimo sa potpunom ekipom što garantuje nova tri boda za Čelik. Ukoliko želimo da uspijemo, svi moramo biti optimisti, moramo se dobro zalagati i ozbiljno shvatiti svaku utakmicu, a nakon toga pobjeda je neizostavna", kazao je Maletić.

Utakmica Čelika i Travnika na rasporedu je u subotu, 1. septembra, od 17 sati.