Dolaze Džeko i Rafa Benitez?
0

Juventusu za ljetne transfere 80 miliona eura

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Osamdeset miliona eura dano je talijanskom nogometnom prvoligašu Juventusu za osnaživanje ekipe tokom ljetnog prelaznog roka.

Novi predsjednik kluba Andrea Agnelli obećao je navijačima bolja vremena u odnosu na aktuealnu sezonu u kojoj će torinski klub, čini se izglednim, propustiti odlazak u Ligu prvaka. Štaviše, ni mjesto u Europa ligi za sljedeću sezonu nisu osigurali, pa se 50 miliona eura, utošenih prošle godine na pojačanja, za sada pokazuju kao totalno promašena investicija.

Nova i moćnija finansijska injekcija trebala bi "staru damu" podići na noge i klub vratiti u utrku za naslov prvaka u Italiji, ali i promovirati ga u evropsku silu.

Italijanski mediji pišu da će Momo Sissoko, David Trezeguet, Christian Poulsen, Zdenek Grygera i Mauro Camoranesi najvjerovatnije biti prodani po završetku ove sezone, a da se očekuje dolazak novog trenera. Najčešće se pritom spominje Liverpoolov Rafael Benitez, kojem će biti dan novac za kupovinu pojačanja.

Popis poželjnih predvodi trojac "redsa" Fernando Torres, Dirk Kuyt i Javier Mascherano, a na njemu su još Wolfsburgov Edin Džeko, Palermov Simon Kjaer, kao i Sampdorijin Giampaolo Pazzini.