{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Juventusova akademija u Sarajevu uskoro kreće s radom

25.7.2016. u 11:53
625
Juventusova akademija u Sarajevu uskoro kreće s radom
625
Nakon jako uspješnog Juventus Kampa koji se održao 2015. godine u Sarajevu, ove godine sa radom počinje prva oficijelna Juventus Akademija - najavljuju organizatori.
Treninzi će se odvijati u Centru za edukaciju, sport i rekraciju "Safet Zajko" u Sarajevu. Juventus Akademiju će moći pohađati djeca uzrasta od 5 do 17 godina, koja će biti podijeljena po starosnim grupama. Treninzi će se održavati 4 puta sedmično, u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, zavisno od smjene u školi koju djeca pohađaju, tokom cijele školske godine.

Svaka starosna grupa će imati svog trenera, koji će biti pažljivo selektiran, a svi treninzi odvijati će se po tačno utvrđenom Juventus modelu rada. Također, vršiti će se konstantna kontrola rada trenera i djece, od strane Birr Group-e, kao nosioca Juventus licence za Bosnu i Hercegovinu, ali i od strane Juventusovog stručnog osoblja, koje će nadgledati kompletan rad Juventus Akademije u Sarajevu.

Cilj Akademije je da djeci pruži vrhunske uslove za treniranje, ali i da podstakne njihov socijalni i fizički razvoj. Vođeni Juventusovom deklaracijom „Razvijamo ljude, pa tek onda fudbalere“, Juventus Akademija se opredjeljuje da bude edukativna i pedagoška institucija, u istoj mjeri kao što je i sportska institucija.
Juventus Akademija će biti odlična prilika za djecu da izgrade zdrav i pozitivan karakter, te da se na taj način najbolje odupru od nezdravih i štetnih utjecaja u modernom dobu.

Također, djeca će imati priliku osjetiti nezaboravno iskustvo i na drugom Juventus Kampu, koji će se održati u periodu od 22.-27. augusta, 2016.godine na stadionu Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu.

Kamp nudi kvalitetan program fudbalske obuke za djecu uzrasta od 6-16 godina, koji uključuje dva treninga dnevno. Svaka grupa od po 12-15 igrača će imati svog trenera koji dolazi iz Juventusove omladinske škole u Italiji. Za svaki uzrast se nude posebni programi treniranja i obuke, tako da sva djeca imaju priliku trenirati i učiti zajedno sa svojim vršnjacima. Svaki igrač će dobiti JUVENTUS opremu, koju će moći zadržati poslije završetka kampa.
Profesionalno i stručno osoblje, Juventus škole fudbala, će djeci pružiti nezaboravno iskustvo uz mnogo zabave, koje će znatno poboljšati njihove fudbalske vještine i atletsku spremnost, te će imati priliku steći nova poznanstva, uz druženje u toploj, porodičnoj atmosferi.

Cilj Juventus škole fudbala je jasan: "Formirati najbolju školu fudbala na svijetu", s ponosom ističu organizatori.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: