Nogomet
442

Juventus Akademija uskoro u Sarajevu

U septembru ove godine sa radom počinje Juventus Akademija. Akademija će biti otvorena za sve dječake uzrasta od 5 do 17 godina, koji će trenirati po istom trening planu kao i djeca iz Juventus Akademije u Torinu.

Ovo će biti jedinstvena prilika da djeca treniraju pod obilježjima jednog od najvećih klubova u svijetu, a samim tim i jednim od najboljih programa za razvoj fudbalskih, ali i ljudskih vještina kod djece.

Fokus Juventus Akademije će biti usko vezan sa krilaticom Juventus škola za djecu, "razvijajmo ljude, pa tek onda fudbalere", što znači da će se posvetiti velika pažnja pravilnom odgoju polaznika.

Sa polaznicima će raditi domaći treneri, budući da je cilj projekta da pored razvoja djece, ponudi šansu i domaćim trenerima da razvijaju svoje vještine. Rad trenera i djece, kao i rad kompletne organizacije će redovito kontrolirati stručno osoblje iz Juventusa.

Polaznici će trenirati tri puta sedmično, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko u Sarajevu, koji nudi sve potrebne sadržaje za kvalitetan rad sa mališanima. Treninzi će biti u jutarnjim satima (za djecu koja su druga smjena u školi) i poslijepodnevnim satima (za djecu koja su prva smjena u školi). Djeca će biti podijeljena po starosnim grupama, a svaka grupa će imati svog trenera. U zavisnosti od starosti dječaka, svaka grupa će imati jasno definisan plan treninga.

"Pozivamo sve roditelje, kao i djecu, da se pridruže našoj akademiji, budući da način rada sa djecom odstupa od tradicionalnog rada koje se upražnjava na našim prostorima", poručili su iz Juventus Akademije.

Također, sigurni smo da nakon odličnog Juventus Kampa, koji je održan od 22. do 27. augusta u Sarajevu, za koji smo dobili samo pozitivne komentare, nastavljamo u istom pravcu sa Juventus Akademijom, što znači da ćemo uložiti maksimalne napore da ponudimo još kvalitetnije usluge i sadržaje.

Za više informacija vezanih za Juventus Akademiju možete pozvati na broj telefona +387 33 922 250 ili pisati na mail adresu [email protected]. Također, Juventus Akademiju možete kontaktirati i na oficijelnoj Facebook stranici Juventus Academy Bosnia and Herzegovina.

Postanite i Vi dio globalne Juventus porodice! Forza Juventus!