Liga prvaka
0

FOTO+VIDEO / Juventus remizirao s prvakom Evrope, Bayern bolji od Valencije

Klix.ba
Chelsea-Juventus (Foto: AFP)
Prvi susreti Lige prvaka odigrani su večeras i u grupama E, F, G i H. Izuzetno uzbudljivu utakmicu odigrali su aktuelni prvak Evrope, Chelsea, i talijanski Juventus. Nakon 90 minuta bilo je 2:2.

Uzbudljivo prvo poluvrijeme na Stamford Bridgeu. Chelsea je od samog početka pritisnuo Juventus, što je rezultiralo s nekoliko uzastopnih kornera za domaćine, koji im nisu donijeli ništa.

Po nekoliko prilika imale su obje ekipe, no do prvog pogotka stižu aktuelni šampioni Evrope u 31. minuti preko Oscara. Hazard je probio s lijeve strane i dodao Brazilcu, koji puca sa 20 metara. Buffon je bio nemoćan. Samo dvije minute kasnije, sjajni Oscar prevario je suparničku odbranu i povećao vodstvo ekipe sa Stamford Bridgea.

Londonski Plavci su se nakon ovog vodstva malo opustili što Stara dama iz Torina kažnjava i u 38. minuti smanjuje na 2:1. Strijelac je bio Vidal.

Dosta uzbuđenja i u drugom poluvremenu. Juventus je u 68. minuti imao veliku priliku, ali Bonucci s pet metara gađa Mikela na gol-crti. Ipak, 13 minuta kasnije poravnava Quagliarella na 2:2. Isti nogometaš je u 87. minuti umalo donio pobjedu Staroj dami, ali je prečka spasila Chelsea od poraza.

Da se puno očekivalo od utakmice odigrane u grupi F između Bayerna i Valencije govori podatak da je na tribinama Allianz Arene bilo čak 68.000 gledatelja. Prvi dio susreta pripao je domaćinu. Šanse za pogodak imali su Ribery, Kroos, Robben i Schweinsteiger koji u 38. minuti zabija za vodstvo Bayerna od 1:0.

Nogometaši Bayerna i u drugom poluvremenu imali su inicijativu. Kroos u 76. minuti povećava na 2:0, a konačni rezultat u posljednjim trenucima susreta postiže Valdez. Mandžukić je u posljednjim trenucima propustio da donese veću prednost Bayernu promašivši jedanaesterac.

Manchester United je u utakmici grupe H došao u rano vodstvo protiv Galatasaraya. Michael Carrick je u 7. minuti matirao Muslera. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Liga prvaka, prvo kolo, rezultati:

Grupa E

Shakhtar - Nordsjaelland 2:0

Chelsea - Juventus 2:2

Grupa F

Lille - Bate 1:3 Bayern - Valencia 2:1

Grupa G

Barcelona - Spartak 3:2 Celtic - Benfica 0:0

Grupa H

Manchester United - Galatasaray 1:0 Braga - Cluj 0:2.