Liga prvaka
0

Iako je s pet golova razlike potopio Nordsjaelland, Chelsea ne ide dalje

Klix.ba
Foto: AFP
Barcelona - Benfica (Foto: AFP)
U preostalim susretima 6. kola Lige prvaka u okviru grupa E, F, G i H večeras su slavili Juventus, Chelsea, Byern, Valencia, Celtic, Cluj i Galatasaray. Evropski prvak Chelsea pobijedio je ekipu Nordsjaellanda, ali Juventus je pobijedio u Donetsku, tako da napušta Ligu prvaka.

Grupa E

Shakhtar - Juventus 0-1

Jedini gol postignut je u 56. minuti kada je Aleksandr Kucher zabio loptu u vlastitu mrežu i time osigurao pobjedu Juventusu.

Chelsea - Nordsjaelland 6-1

Chelesea je večeras osvojila tri boda pobjedivši Nordsjaelland rezultatom 6:1. Prvi gol postigao je Luiz u 38. minuti iz penala, a drugi je dao Torres u 45. minuti. Nordsjaelland se nije imao čemu nadati. U 46. minuti pogodak je postigao Joshua John, te smanjio rezultat na 2:1. No, u 52. minuti Chelsea ponovo povećava vodstvo golom Cahillija. U 56. minuti Torres daje još jedan gol. Bilo je to 4:1 za domaćina. Mata trese protivničku mrežu u 63. minuti i bilo je to 5:1, da bi za osam minuta Oscar ponovio Matain postupak i doveodo rezultata 6-1.

  1. Juventus 12
  2. Shakhtar 10
  3. Chelsea 10
  4. Nordsjaelland 1

Grupa F

Bayern - BATE Borisov 4-1

Bayern je siguran u nokaut fazi i nalazi se na prvom mjestu u grupi a večeras je dodatno povećao broj bodova pobjedom protiv BATE Borisova. Domaćin je poveo golom Maria Gomeza u 22. minuti. Vodstvo su potvrdili pogotkom Mullera u 54. minuti. No, iako je domaćin u 51. minuti ostao s igračem manje (Boateng) to ih nije spriječilo da u 66. minuti postignu pogodak. Strijelac je bio Shaqiri. Bez igrača ostao je i BATE u 69. minuti. U 83. Alaba povećava vodstvo Bayerna na 4:0. BATE-ov tim prvi gol postiže u 89. minuti i smanjuje rezultat na 4-1. Gol je dao Yegor Filipenko.


Bate @spherachannel by SpheraChannel

Lille - Valencia 0-1

Valencia je već ranije osigurala nastup u nokaut fazi a večeras ga je dodatno potvrdila. U 36. minuti Jonas zabija gol. Lille je završio evropsku avanturu.

  1. Bayern 13
  2. Valencia 13
  3. BATE Borisov 6
  4. Lille 3

Grupa G

Barcelona - Benfica 0-0

Barcelona u nokaut fazu ide s prvog mjesta u grupi. Utakmica je odigrana bez golova.

Celtic - Spartak 2-1

Za Spartak ovo nije bila toliko značajna utakmica jer nije se imao čemu nadati. Prvi pogodak postigao je gary Hooper u 21. minuti i poveo u vodstvo Celtic. No u 39. minuti Emenike izjednačava rezultat na 1:1. Celtic dolazi u vodstvo i do pobjede u 82. minuti. Strijelac je bio Commons.

  1. Barcelona 13
  2. Benfica 8
  3. Spartak 6
  4. Celtic 7

Grupa H

Manchester United - Cluj 0-1

Manchester United je pobjednik grupe i uvjerljivo je na prvom mjestu. No ovu utakmicu nije dobio. jedini pogodak postigao je gostujući tim u 56. minuti, strijelac je bio Luis Alberto.

Braga - Galatasaray 1-2

Iako za Bragu ova utakmica nije imala značaj jer su nade o evropskom proljeću nestale u prošlom kolu, večeras su poveli golom Mossoroa u 32. minuti. No u 58. minuti Yilmaz izjednačava na 1:1. U 78. minuti Yilmaz daje još jedan gol i dovodi Galatasaray do vodstva.

  1. Manchester United 12
  2. Galatasaray 10
  3. Cluj 10
  4. Braga 3