Liga prvaka
44

Juventus doživio potpuni krah u Izraelu, Allegri broji posljednje sate na klupi

D. P.
Velika pobjeda Maccabija (Foto: UEFA)
Velika pobjeda Maccabija (Foto: UEFA)
Nogometaši Juventusa poraženi su rezultatom 2:0 u Haifi od Maccabija u četvrtom kolu Lige prvaka čime se slavni torinski tim gotovo pa sigurno oprostio od najelitnijeg evropskog takmičenja.

Juventus je bio u lošoj poziciji i prije ovog kola. Uz unaprijed upisanu pobjedu protiv najslabije ekipe u grupi, Juventus je računao da bi mogao napraviti iznenađujući preokret u posljednja dva kola, ali od toga neće biti ništa jer je danas upisan katastrofalan poraz.

Omer Atzili je pogodio za vodstvo domaćina već u sedmoj minuti na asistenciju Pierrea Cornuda. Taj gol razbudio je goste koji su preuzeli potpunu inicijativu, ali do gola nisu uspjeli doći.

U 24. minuti novi užas za Staru damu. Najopasniji igrač tima Angel Di Maria doživio je tešku povredu zadnje lože i morao je napustiti igru. Čini se da ga čeka duža pauza.

U 42. minuti kontra domaćina i novi gol. Ponovo je Atzili strijelac, ovoga puta sjajnog gola prilikom kojeg je zakucao loptu u gornji desni ugao mreže Juventusa.

Nastavak donosi opsadu gola Maccabija, ali i reviju odličnih intervencija golmana domaćih.

Kako se meč bližio kraju, tako je i Juventus bio sve bezopasniji. Ostalo je 2:0 tako da Maccabi bilježi prvi trijumf u Ligi prvaka još od 2002. godine.

S druge strane, najvjerovatnije da je Massimiliano Allegri odradio posljednju utakmicu na klupi Juventusa.

Rezultat i strijelci:

Maccabi - Juventus 2:0 (Atzili 7', 42')

Tabela:

Standings provided by Sofascore